Skip to main content

Topic: Rc motor od flakserice (Read 45067 times) previous topic - next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Odg: Rc motor od flakserice

Reply #46
danas sam malo rastavio motor, nisam ga stigao urediti, ali sutra ide na pranje sa ivasol, dosta je laagan motor, i cini mi se da ce biti prava pila kad se sredi i zavrsi! evo par slika!

Reply #47
Odlično, čak ti je i osovina dosta dugačka, samo još moraš otpiliti ovaj višak aluminija gdje je bio magnet i bobina, samo naprijed, pazi da ne izgubiš osigurač magneta na radilici jer ti se novi istokareni prihvat elise ne smije vrtiti oko osovine radilice pošto se u njega stavlja magnetić za hal senzor. Odmah si naruči male neodymium okrugle magnete oko 6mm promjera za hal senzor, par kuna na bay-u.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc

Reply #48
Ma avion mu je super, ima pozdrave iz Dugog Sela.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc

Reply #50
pozdravljam svaku takvu ideju i volju (i znanje), jer u svakom slučaju veći je kumst i izazov
složit tako nešto nego kupit..
Škvadra to masovno radi vani ... a i kad se sjetim koliko sam pravih meštara - metalaca znao i šta su ljudi bili u stanju napravit dođe mi teško... (TPK, Tesla, Gredelj...) Znao sam meštra koji je iskromirao čitav tomos automatic, no on nažalost više nije među nama..  :'(

http://www.rcuniverse.com/forum/m_1855141/tm.htm

Reply #52
Ajde kad ti je već raskopan motor izmjeri šublerom promjer i hod klipa, da vidimo koliko to čudo ima kubika.
Što se tiče modela, moj ti ispada otprilike nešto kao ovo isto je zamišljen za 46-52 glow, iako bi bilo puno bolje da je lakši 1kg. Ovako je više kao leteća cigla teško ga je prizemljiti u komadu.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc

Reply #54
Po tome što si izmjerio ispada da ima 32cc, jedino što mi se čini preveliki hod klipa, mjeriš ga tako da staviš klip i klipnjaču na radilicu bez cilindra, okreneš ga u donju mrtvu točku, izmjeriš udaljenost neke točke na klipu koja ti paše do kučišta radilice, nakon toga okreneš radilicu da klip dođe u gornju mrtvu točku i opet izmjeriš udaljenost između iste dvije točke, razlika između te dvije vrijednosti je hod klipa.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc

Reply #56
Onda ti je to 25ccm (33,3/2)na kvadrat x 3,14 x 29 , vrtiti će 18x6 elisu.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc

Reply #58
Ma biti će to ok i bez nove karike teško da je baš tako puno radila.
Gaui X3
Trex 600N
Seagull Decathlon 20cc