Zagi balsa October 23, 2012, 11:27:41 am Baš gledam da si ga napravim.Ima nacrt i sve odem kupim balzu i režem. Negdje sam pročitao da u pevecu ima balze. U kojem u ZG? Naravno ja bi to malo modificirao u biti samo povećaosve skupa proporcionalno na 2m od prilike. Pa samo da pitam ove znance koliko bi to bolje/lošije letilo od klasičnog zagija od stiropora. Mislim napraviti model za fpv koji bi treba da leti dugo. http://www.illotech.it/zagi%20balsa%2001.html www.jazz-copter.com
Odg: Zagi balsa Reply #1 – October 23, 2012, 12:00:02 pm u pevecu na zitnjaku je bilo balze, ima i u bauhausu al je dosta veca cijena
Odg: Zagi balsa Reply #2 – October 23, 2012, 12:02:35 pm pa znam zato i pitam.Nznaš dali tamo ima još balze u tom pevecu na žitnjaku? www.jazz-copter.com
Odg: Zagi balsa Reply #4 – October 23, 2012, 12:06:25 pm zadnji put kad sam kupovao tanke (2-3mm) je bilo jos nest sitno, deblje dovoljno. mozda su dobili u meduvremenu. a veliki od stiropola? kolega ima zagija od cca 1.4m sa gopro gore, leti dost stabilno....
Odg: Zagi balsa Reply #5 – October 23, 2012, 12:17:13 pm Imam ja zagija od 1,20m ali htio bi nešto šta može ponjeti dosta baterija i da dugo leti.Sada budem vidio dali ću iči na stiropor ili balzu. www.jazz-copter.com
Odg: Zagi balsa Reply #6 – October 23, 2012, 03:37:34 pm Zagije od balse je izrađivao kolega 'Strong', ne znam kako mu je nick na Friku. Njegovi su bili nešto manji i imali su ojačanu 'kabinu', jer balsa može lako stradati kod malo težeg slijetanja na nos.Ovom Zagiju iz nacrta koji si linkao napravio bi plank-torzijski nos da ga ne ubije malo jača travka kod slijetanja.Balse ima u Bauhausu u Škorpikovoj (Zapad), cijena je visoka, kvaliteta nekonkurentna.Dobra balsa je kod Leja u Čakovcu: www.leo-modeli.hrDamir
Odg: Zagi balsa Reply #7 – October 23, 2012, 03:48:08 pm definitivno treba nos ojacati.a za balzu si me dobro podsjetio. www.jazz-copter.com
Odg: Zagi balsa Reply #8 – October 25, 2012, 03:30:26 pm slozio bih se za bauhaus ... to mi je blizu . ne bih se bas previse pohvalio svojim zagi pothvatima . mali plavi je mozda i najbolje odradjen . cca 60cm zagi - simetri . 2 veca cekaju trecega na kojem bih ispravio greske ... mislim da bi sada isao svakako na kombinaciju stiro balza . profile ce decki plavi i diogen sigurno znati za duzi let a ne brisanac . problem slijetanja zagija prvenstveno je busenje folije ... fina trava treba bez onih suhisa sto vire ... nakon svih ojacanja potrebnih . i ja sam malo mozgao u zadnje vrijeme ... imam turnigy D3542/4 1450kv na 4s 690W za utrpat u neki novi projekt ... bum pratio temu . treba to kasnije i u auto utrpat