Neznam prijatelju što poduzeti...jednostavno u rukama imamo pušku koja nikad neznaš kad će okinuti.
Imam izoliranu nazu, verzija 3.12...kažem ti savršenstvo rada kad najednom... ode...
Ovo je fotka kad se naglo dala naprijed i krenula...
...a ovo kad se već okrenula na suprotnu stranu i počela padat
Identična priča.
Frend i ja imamo (sad bivšu) hexu koja je odletila cca 500 letova (uistinu).
Savršenstvo.
Do update-a na 3.12.
Na tom firmwareu je bila cca 20-30 letova kad se dogodila identična stvar tvojoj.
Primjetili smo da sama drifta i nakon par sekundi je poludila.
Prebacivanje između modova nije pomoglo.
Nama se to dogodilo prije ljeta, cca 5. mjesec i tada se nije još znalo puno o tome.
Mi smo okrivili motor, računajući 'pa nemože biti naza'.
I krenuli praviti oktu.
Međutim tada su počele pomalo isplivavati razne diskusije, i vjeruj mi da sam se od tada načitao i načitao raznih foruma.
Pretežno su početnici pa je teško isfiltrirati pravi problem od početničkih grešaka, ali par zaključaka je ovako:
1. novi firmwari su u qrcu.
2. postoje dvije vrste fly away-a. zbog gps-a i zbog acc/gyro/software greške.
gps flyaway ide prvo u toilet bowl efektu i sve izraženiji postaje. To je lako riješiti prebacivanjem u atti.
Drugi je zeznut i pretežno letjelica pada.
Jedini način je prebaciti u manual čim vidiš da letjelica ne sluša. Ovo je pomoglo cca 50% ljudi (ovi ostali valjda neznaju za manual)
Postoji jedan određeni pattern, a to je da par sekundi prije se vidi lagani trzaj, kao kad rukom lupneš po letjelici i ona se sama ispravi. Par sekundi dalje jednostavno se usmjeri u jednu stranu i ne reagira.
Jedino reagira na throttle.
Pisali smo DJI-u ali naravno bez ikakvog odgovora.
Na facebook stranici uvijek imaju isti odgovor: Žao nam je zbog događaja, obratite se distributeru....
Koliko vidim najviše je bilo problema upravo sa 3.12, ubrzo nakon toga je izašao 3.14 a sad je zadnji 3.16
Nepoznanica ostaje da li je problem HW ili SW....
pročitaj ovo:
http://fpvlab.com/forums/showthread.php?15998-Confessions-of-an-Naza-snob-(now-ex-snob)a prije ovaj video
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25915168&postcount=1458