Ovako (moje skromno mišljenje):
DX8 je dobra stanica, ima telemetriju, ima neke cake koje DX7 nema (recimo servo speed, brzina serva, jako lijepo kad staviš na flapsove da se polagano spuštaju a ne naglo i odjednom), dosta česti updatei softwarea....da ne nabrajam.
Stvar je u tome, što ti, kao pilot, u stvari želiš od same stanice i na kakvu vrstu modela pikiraš.
Da pojasnim.
Ako ćeš letjeti sa joticama, motornjacima i sličnim modelima čija cijena se kreće od 1500 € pa naviše, kupi Futabu. Isto tako, ako ti je FPV u igri i veliki domet sa FPVom.
JA osobno nisam zagrižen niti si mogu priuštiti tako skupe modele.
Ja pravim depronce.
I to je najveći razlog zašto sam na Spektrumu.
Uvijek imam barem 6-7 modela spremnih za let (do sad sam ih napravio preko 30ak i razbio batem 15).
No, Spektrumovi prijemnici su odista jeftini (mislim na Orange sa HK) tako da svaki moj model ima svoj prijemnik i nema seljakanja iz jednog modela u drugi.
1. Sama stanica DX8 ima nekih problema, tako da ako ju ubodeš, prvo napravi range test. Nekoliko serija stanica ima tvorničku grešku na modulu, te je domet jedva 30ak metara (ja sam baš ubo jednu takvu), pa je jedini način slanje te stanice na servis, što košta ( HR poštarina je naravno skupa), ali ti to srede bez dodatnih troškova.
2. nije za jotice, iako ima na njihovim stranicama za skinut kompletne postavke za letenje jedrilicama, a možeš i sam to napraviti i isprogramirati, nema posebno u setupu gdje možeš odabrati jedrilcu (ima samo avion ili heli)
3. glitches...iliti, gubitak signala ako padne napon sa reglera (kako je gore već netko napomenuo), ima rješenje i za to:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16223__TURNIGY_Voltage_Protector.htmlGlupi kondenzator koji te spašava tih kratkotrajnih gubitaka napajanja.
Osobno sam razbio 3 modela zbog toga.
No mala napomena !!!!
To mi se događalo isključivo sa Spektrum original prijemnicima.Niti jednom sa Orange kopijom !!!!Pa sad nek kažu da kopija nije bolja od originala, a o cijeni od 5$ da ne pričam
Opet odabir je na tebi, dečki sa joticama u našem aero klubu su uglavnom na Futabi i Graupneru, no oni su ipak profesionalci i takmiče se po cijelom svijetu.
Mi ostali sa deproncima smo ili na Turnigy 9x ili na Spektrumu, što nas u potpunosti zadovoljava.
Sretno s kupnjom.
Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.