Bio je radni modelarski vikend, puno vremena je otislo, ali nije bilo velikih pomaka ...
Prvo smo kolega Marko i ja istokarili hladnjake za ledice , ipak je lakse ih ovako ugradit nego na one njihove klasicne zvjezdaste hladnjake.
Odlucio sam si sada malo zakomplicirat stvari tjekom gradnje da bi stvari poslje bile jednostavnije, tako da sam odlucio serva i ostalu elektroniku spajat preko mpx-ovih konektora. Ipak je manja mogucnost pogreske i lakse je spojit jednu zicu nego dvije , a i sve izgleda puno urednije. Nazalost nisam fotkao kada je sve bilo zaljemljeno ali to cu ispravit u iducem javljanju.
Palo je i probno postavljanje elemenata i spajanje rezervara, barem ovog malog dok ne dodje veci. Kao sta sami vidite u modelu ce bit 5 baterija, jedna za paljenje, jedna za ledice, jedna za el. starter i nakraju dvije za powerbox.
Ugradio sam jos prikljucak za gorivo ...
Nisam jos stigao provjerit teziste sa ovom konfiguracijom, ali mislim da ce bit tu negdje taman , a i moram dobro izmozgat kako sredit da se sve moze vadit i punit bez veceg problema posto sve ovo prekriva kokpit. To ce mi oduzet jos popilicno vremena , ali sta je tu je. Bilo bi bolje kada bi ga imao vise , pa bi napravio to jos pedantnije , ovako nisam bas 100% zadovoljan sa svim. Kako god prvi put kada poletim mislimda cu zaboravit na sve te sitnice.
Vikend bi bio nakraju super, cak sam stigao i kapotaz pofarbat u relativno ok , da nisam uspio zamjenit polove na dzeku od baterije i spalit jedan kanal na power box-u . Nazalost to je tako kada se pretjeruje i malo zuri, pa covjek postane neoprezan . Ova greska me bogami kostala puno zivaca, ali nadam se da ce se stvar uspjet relativno bezbolno sredit, ali to cu znat za koji sat kada kolega koji je elektronicar baci oko na sve to.