arduino može kontrolirati faze, jer je u 90% reglera upravo mali atmel čip... fleša se za 5 sekundi s drugim softverom
(a evo ovih dana je vrlo aktualan i u gimbalima, di također kontrolira motore, preko vanjskih mosfeta jasno)
ali problem ti je što ti trebaju i mosfeti da bi mogli silni A tu prolaziti......
mislim da ti je jeftinije kupiti gotovo nego i to raditi
akumulatore imaš iz nekog malog romobila koji si kupio raskupusan pred godinu dana,
dakle upitno koliko oni rade, a imaju oznaku od svega 4.5Ah. (ako su to ti
http://www.flyfreak.net/elektronika-i-baterije/motor-pitanje/msg98328/#msg98328 )
to ti znači da ako cuclaš 30A iz njih da bu trajali oko 8 minuta, ako su novi, a nisu pa to slobodno zaokruži na 4 minute...
pa onda se zapitaj: jel ja radim nešto s čime bum se vozio 2 minute od kuće,
i 2 minute nazad, pa doma punio par sati ili čak preko noći (jer je Pb a ne LiPo)
Lijepo je pogledati youtube filmić el bicikla ili gokarta, pa te ponese...
ali tamo kao što vidiš samo LiPice dođu preko 1000-2000 kn, di su još 2-3 motora, 2-3 reglera... nabere se tu par tisuća kn samo tako,
i opet pali kuplung jer je prejak moment, pa ajmo to rješavat jer je ovako vrlo upitne upotrebljivosti (snaga se gubi, trošak kuplunga svaki drugi dan vožnje itd..)
za napuniti to u nekom razumnom roku treba ti punjač od cca 1000kn( npr ichargeri od 300+w) i jasno adapter za stuju 30-50A od nekih 500kn barem
a imaš accucell od 50W i adapter od par ampera.
kao što sam ti prije savjetovao za neke projekte Dominik,
nemoj se zaletavat u nešto di buš ulupao 500 i više kn i zapeo, pa bu to skupljalo prašinu(znaš na koje stvari mislim).
bolje uloži te pare u avion koji ćeš letjeti iduće 3 godine i više... (da ne kažem stanicu
)
ne odgovaram te od ovoga, ali stavi na papir SVE što ti treba, zbroji cifru,
izračunaj kako će to raditi,
pa vidi jel se isplati.
Ako ti računice štimaju, samo daj, nema većeg gušta nego gledati kako netko nešto stvara