Evo nakon više od godinu dana od prestravljana prvog DDG (direct drive gimbal)-a koji je bio testiran u zraku predstavljam i prvo poboljšanje u izradi sa ciljem da se preciznos stabilizacije poveča i smanji težina.
Novi gimbal je duplo lakši od gimbala koje sma do sada radio težina sa 500 grama se smanjila na 250 i to za varijantu gdije je u težinu uključen i case za gopro.
Poboljšanje je očito i u stabilizaciji slike tj videa gdije novi gimbal dopušta do 6 puta veče gainove nego u startu što je izuzetno bitno za krajnji rezultat.
Novi gimbal je lakši precizniji uz prednost da nema potrebe za balansiranjem kamera kada se stavlja na gimbal sve je več unapred nbapravljeno.
Nekima je smetalo što gimbal ima dosta šarafa novi gimbal nema niti jedan šaraf osim onih koji idu u motore.
evo i video sa 2 osi na quadu:
Jazz DDG quad in action Kako i uvjek bez editiranja i ostalih sranja da se vidi svaki segment u letu a ne samo ono što nekom paše.
Sada kada malo bolje pogledam, ono što je interesantno onaj moj robusni prvi gimbal i dijelove mogao bi sada iskoristiti za dslr gimbal, za koji smatram da ipak treba veča čvrstoča nego sa gopro kamericu, za koju sam ja prvi gimbal napravio 20 puta jači nego što treba biti.