naravno cjenjeni kolega.to sto se mozda ne slazemo u nekim pogledima ne moze utjecati na nas prijateljski odnos,bar ne sa moje strane.demokratija na djelu.
komunjara nisam,a nadam se da i necu postati,jer kolko sam vidio iz primjera rusije,bugarske,albanije,madjarske,istocne njemacke.....to me bas ne privlaci,a sibirevski mi se ne cini kao prihvatljiva opcija.sto se tice ovoga kod nas to je bila kamilica u odnosu na ove prije navedene.kakav je to komunizam gdje svaki drugi mesar vozi mercedesa,a moja profesorica marijama olujic u srednjoj gradjevinskoj skoli u sigetu dolazi na posao isto u mercedesu.
krsten sam 1968 kad sam i rodjen,(mali sam hrvat,jer sam krsten kao mali,za razliku ovih velikih koji su se krstili veliki),pricescen sam,firnao me osobno kuharic,vjencan u crkvi,gdje sam i krstio djecu.
u proslom sistemu imao sam kafic u glavnoj ulici u dubravi koji je uz zlatarnu franje dodica imao reklamu i logo u crven ,bijeo ,plavoj kombinacij.
cnn je cijelom svijetu prenio snimku mog prijatelja davora travinica ,mene i nase dijane pune plinskih boca ispred kasarne marsala tita u novom zagrebu,kad smo naivno isli protjerivati jna iz kasarne.tom je prilikom poginuo jedan nas decko iz dubrave u naumicnom pucanju iz kasarne.sve se vrlo lako da provjeriti
na zalost niko me ne moze uvjeriti da sada nije daleko veci lopovluk i pljacka,a htjeli smo bolje.
sto se tice drugog pitanja peder tj gay nisam,sto se da i primjetiti jer oni su fini dotjerani,zgodni i nada se da necu postat,ali nikad ne reci nikad.
pedercina mozda jesam,to je vec stvar za diskusiju.
a ti si mi jedan vrlo dragi kolega,koji u proslom sistemu djetinjstva nije imao bas kao i djecak sa sutle u istoimenoj knjizi.
nadam se da si zadovoljn disertacijom na tvoja pitanja.
najzalosnije u svemu je sto se sad medjusobno prepucavju ljudi koji ni od jednog sistema nisu imali koristi(financijske),a ovi ostali se samo smiju.
puno pozdrava velikom prijatelju uz pjesmu:
Zlocesti HaDeZe-(n)ovci - Moja Domovina, Moja Imovina