ok, vidim da se razvila neka diskusija.... koja nekima zadire u sjećanja....
ali.... ovo sa željom da se ne uđe u EU nije mi jasno.....
htel bi čuti dobre razloge za neulazak.....
pod dobrim razlozima ne smatram : rakiju, vino, kolinje i ostale gluposti slične vrste, kao ni navodno "ropstvo" Hrvatske u EU
razlog granice i sličnog također mi ne spada pod neki ozbiljan razlog, jer to se bude kat tad moralo riješiti bez obzira na EU
za ulazak u EU je potrebno vremena, da se usklade zakoni i da se država koja ulazi podigne na neki nivo... da ne ruši standard EU nakon što uđe....
ALI!!!! za izlazak iz EU potrebno je izraziti samo želju, donijeti vlastitu odluku o tome.... i zemlja izlazi..... nitko ne sili ni jednu državu da ostane u EU...
a kolko znam do sad niti jedna od 27 članica EU nije imala želju da izađe, zašto?
? ako je tako loše u EU ropstvu???
kad uđemo u EU, otvara se jedno ogromno tržište, na kojem domaća poduzeća mogu ostvariti daleko veće zarade bez muke oko izvoza i ostalih gluposti....
što direktno znaći veći priljev novaca u HR, jačanje gospodarstva i ukratko s vremenom bolji život za sve....
ako netko još nije shvatio koncept EU, ona je nastala kao kontra tržištu SAD-a, tj. neka vrsta kopije SAD-a....
SAD je zemlja mogućnosti i prilika za sve, iz jednog jedinog razloga, a to je ogromno tržište.... a to je cilj EU
mogu razumijeti ljude kojima je trenutno financijski OK, i nije ih briga za EU, ali činjenica je ako se netko legalno bavi nekim poslom, u EU mu može biti samo bolje!!! a ako se bavi nelegalnim poslovima, činjenica je da mu EU ne odgovara...
tak da molim uvjerite mene, kao osobu, koja mora živjeti u zemlji u kojoj se 43% stanovništva vodi pod neobrazovano, jedva pismeno ili nepismeno, koja jedva čeka da uđemo u EU, pa da počnemo pravi život, život koji pruža prilike, a ne deranje crne i sive ekonomije, koja je postala HR standard i direktno upropaštava HR gospodarstvo........ zašto nam bude u EU tak strašno loše???
ajde, baš me zanimaju argumenti.....