uzimao sam kod Lindingera kao privatna osoba i dva puta su mi u predracunu stavili njihov PDV, nazvao sam i ispravili su,kasnije nisam imao tih problema.
Što si uzimao predračun ak si tam bio po robu ?
Ti mješaš dvije stvari:
1. mi pričamo za robu koju kupuješ direktno u dućanu i za nju ne možeš dobiti račune bez poreza ako ne ideš na špediciju.
2.kada kupuješ preko internet trgovina s shipingom onda ti rade račune bez poreza jer im je pošta i shiping garancija da ide iz njihove zemlje tj iz EU,ako radiš dostavu u Brežice(SLO) na post restante onda ti nakaleme svoj porez jer nije izašlo iz EU, ili ti ne naplate porez u Austriji ali pri isporuci u SLO pošti ti naplate slovenski porez. To pričam jer je provjereno i iskusio sam to na svojoj koži.
To kad ste Vi kupovali u lindigeru nije bilo EU i ostalih stvari. A isto tako niste sigurno naručivali u Hr iz drugih zemalja pošto ste na drugom kontinetu.
lp
Da pojasnim,
nikada nisam niti vidio Lindinger,
narucivao sam Fax-om i svaki puta naravno trazio predracun i svaki puta ga dobijem za sat ili dva upravo zbog ovoga sto se vama desava,
na sve vrste Robe koja napusta zemlju se PDV te zemlje ne unosi u racun i ne placa, jednostavno racun dobijes bez PDV Sume,
je si li nekada narucio npr. kod Lindinger-a i trazio da ti njihov PDV ne stavljaju u racun jer roba ide van ?
pokusaj samo da se uvjeris ali zahtijevaj da ti ga izostave, ne moras i stvarno kupiti, nije samo PDV u pitanju,na mnoge artikle mozes ostvariti popust na cijeni,ne na sve ali na pojedine mozes i za to se najpre sastavi spisak stvari koje zelis kupiti i trazis predracun sa napomenom da kao vjeran kupac zelis imati izvjestan popust na kupovnu cijenu, pokusaj ne kosta te nista,
kako mislis da sam ja kupovao a EU jos nije postojala,sigurno je postojala, Njemacku sam napustio prije 4 godine,
pa ja nisam jednom prodao moj proizvod u zemlje EU i svaki puta izostavio Njemacki PDV a takodjer i kupio na isti nacin.
Pa dobro, vi placajte i to sto ne morate, vidim da imate Peneze