Ove Nedjelje pustio sam kroz ruke i zadnju kap znoja koja je ostala u meni, srečom da i stanica nije pregorila od tolkog znoja. Mjesto Jankomir, zapadna strana nasipa, model Phoenixov Decathlon, raspona 1680 cm, ugrađen RCG 15 ccm benzinac. Nekakva skupina boljih polovica zauzela pozicije na nasipu i lagano se bruse na mene i moje letačko umiječe i ne slute da je nekaj krenulo po zlu;
Desilo se na 5-om letu nakon poljetanja i najprije par laganih krugova pa gas do daske i nekakav rol modelaom nakon čega sljedi otpuštanje gasa i lagana zaokret. Pomaknem palicu gasa do pola kad ono motor i dalje u ful gasu, prvih 2-3 sekunde ni ne shvačam da sam osto bez serva gasa dok nisam počeo šamarat stik gore dole. U glavi slika pizdarije ak otkaže još nekaj. Ništa stisni dupe i kaj bude i tak 14 minuta agonije dok nije motor krepo. Model je bez problema sletio i sa ugašenim motorom sam je trebalo držat dobru poziciju u zraku kad motor gecrkne.
Otvorim model poluga gasa na mjestu servo ne reagira, ne osjeti se miris paljevine. Naknadno otvorio servo i nigde ni trag oštečenjima žica, lemova, bar na oko se ne vide spaljeni FETOVi ili kaj več, sve djeluje ko ispravno.
Radi se o Hitecovim servima HS-5495BH, Hv tj. 7.2V njih jel ukupno 5 kom u modelu, serva imaju 10-ak letova na modelu, kupljena nova kod Koleta u Brežicama;
E sad me najviše muči problem jer mi je prošle godine po završetku sezone jedan servo več pregorio i to kad je propeler malo žustrije pokosio po zemlji., al doslovce pločica sa FET-ovima crna ko iz peći izašla i klasičan dobro poznat miris paljevine, svi zupčanici čitavi, pa se pitam zakaj je pregorio servo a nisu popucali zupčanici.
Ak ima neko na forumu da je imo ili ima problema sa tim servima nek javi ili ko bolje pozna tu vrstu serva, njihovu manu i upitnu kvalitetu neka svakak napiše mišljenje jel uopče više pametno ostavit ostala 4 serva u modelu il riskirat pa kaj bude.
Evo i slike toga serva
Pozdravljam Vas sve redom