Imam jedno pitanje za one koji lete Heli FPV ako ih uopće ima.
Ja sam sada u nekoliko navrata proba letiti sa kamerom ne FPV nego samo snimanje iz zraka.Na heliću su veliki problem vibracije čitao sam o tome posvuda po netu.
Znam da na avionima i jedrilicama nema tih problema jer nema vibracije.
Ja sam na kraju uspio dobit savšenu snimku bez plivanja i bez mutne slike tako da iz snimke u HD-u mogu izvuči slike koje su ok.
Ne netu nisam našao niti jednu snimku FPV helića kojem je slika savršena.
Slika je nasumice izvađena neka na kojoj se vidi natpis
U svakom slučaju naletio sam na ovo:
Kažu da bi helić bilo najbolje držati na 1800 okretaja glavnog rotora ili u blizini jer ako recimo kamera snima 30 slika u sekundi to je u minuti 1800 slika a to znači da je snimanje kamere tj broj slika identičan broju okretaj i to navodno dopridonosi mirnijoj slici.
JA sam upravo to napravio jučer i sa mojom novom platformom evo izvađenih slika iz 1280X720 značu ne ful HD.
Zbog mjesta na kartici nisam htio Full HD jer mi za 5 minuta pojede 700 do 800 MB
Fascinantno je to što su slike izvađena sa Helića ne sa jedrilice ili nekog aviona nego helića koji lebdi ispred natpisa nekog evo slike:
Slika je nasumice izvađena a ovaj moj konektor što je mutan zanemarite jer to je bila samo testna platforma i nisam na sve mislio bilo je važno da slika bude mirna.
Eto za sada toliko kada mi dođe link i kada platformu seredima stavim slike.