Pozdrav svima,
da psudonim ne bi bunio ja sam Veljko Stojanovic i ucestvovao na zadnjem F3M takmicenju, mislim da mogu i ja koju da kazem ovde. Ja na sudjenje naravno nemam primedbi
.
Salu na stranu, sudjenje je jedna od najosetljivjih tema i trebalo bi mu jako ozbiljno pristupiti. Ako to nije dobro odradjeno lako moze doci do osipanja takmicara i neprijatnih situacija.
No da ne pricam (pisem) previse za moj prvi post, IMAC ima online skolu sudjenja:
http://www.mini-iac.com/Training/tabid/121/Default.aspxbilo bi lepo a i pametno da svi oni koji se takmice a narocito oni koji su zainteresovani da postanu sudije da je pogledaju. Moje misljenje je da nije dobra ideja da sudimo jedni drugima iz mnogo razlicitih razloga.
U Srbiji smo trenutno na dosta nizem nivou takmicarskog letenja nego sto ste vi u Hrvatskoj, ipak trudili smo se a i dalje se trudimo da neke ljude od pocetka zainteresujemo bas samo za sudjenje i da kako bude napredovalo nase letenje napreduju i oni sa nama.
Eto kriza je, a kazu nece skoro na bolje tako da i ovo malo sto nas ima trebalo bi stvarno da se potrudimo da sacuvamo i da pokazemo malo vise fleksibilnosti generalno.
poz