vidim da se tu evo po treći-četvrti put spominje moje ime pa se moram javiti.
što ste se toliko primili mene, jel samo ja letim fpv i jako brze modele ili nekoga žulja nešto?
multirotor još nije nitko izvukao na tapetu pa da se pokrije cijeli spektar,
ali evo sutra bi mogao netko izvući i neki takav yubito s moje liste...
Ja NISAM bio ni 100km od tog incidenta, niti znam tko je letio,
znam samo da je bio visokokrilac tipa cessne do 2m raspona, od Nostroma osobno.
ja to nemam niti znam ikoga tko leti takav model.
I bilo bi fer da se javi sam i kaže svoju priču, može i pod nickom naravno,
jel sad ispada da je njega helić pratio u krug a ne obrnuto,
a i pitanje visine se razmatra na jednom drugom forumu, nešto prije je linkana rasprava.
meni to sve nije u te detalje sada bitno, poanta je
sigurnost. na to je nostromo stavio naglasak
ja kada vidim pravu letjelicu u zraku odmah spuštam model na visinu zgrade, dakle daaaaleko ispod 300m,
a i avion i heli se čuju mnogo prije nego se približe.
evo i prekjučer nas je preletio helić dok sam letio sbacha i spustio sam ga dole dok se nije udaljio, bit će video
te fore s preletima +200 na sat stoje, na visini od koji km vjerojatno,
no nisam nikada vidio da se tako prelijeće grad zagreb i druga mjesta di letimo do 300-400m, baš nikad,
ali i da je tako, pa nije model statični balon, može se njime poprilično brzo spustiti s visine na sigurnih 50m od tla
nitko ne piše kako su u prošlih 10ak dana 4 modela od 4-8 kg odletilo u nepoznato i palo jasno negdje, od fotografa,
pošto su postali jako popularni pa ih lete i ljudi kojima nije cilj modelarstvo već slikanje/snimanje,
i taj mehaničko/softverski dio priče ih ne zanima pa preskoče ogromna područja, i onda se tako nešto dogodi...
i to samo što mi znamo u zagrebu? koliko ih je odletilo što ne znamo?
autonomno upravljani multirotori koji su od metala i karbona, i kada se sparkiraju nekome na glavu ne bude dobro,
naprave više štete od stiro bixlera s motorom straga koji ima 900 grama