Jedna od ideja mi je bila staviti servoless retract i spustiti VTX kada poleti pa da bude udaljen od quada i ima nezaklonjenu poziciju, no i ovako sam nakrkao grama zica i elektronike a i slijetanje u slucaju kvara bi sve stuklo,
ali mozda jednom i to probam.
Slažem se da bi još niže dolje pa čak i ispod nogu bilo još bolje jer ga ništa nebi zaklanjalo pa čak ni pod velikim nagibima a bio bi još dalje od elektronike. Sa diversity reciverom su neki propusti u montaži djelomično pokriveni, u praksi mi se taj DUO5800 pokazao kao dosad najbolji reciver, najdalje dosad sam išao do 1.2km i slika je bila bez smetnji, na toj udaljenosti sam več lagano počeo imat problem s komandama (Futaba) ali kad sam podigao stanicu za nekih 20-30cm opet sam dobio puno bolji signal, tako da za let preko 1.2km morao bi si na livadu ponijeti šamlicu pa stati na nju.
Na avionu mi je dojadilo stalno pistanje gubitka telemetrije i presao sam na LRS,
na quadu jos nisam isao pre daleko, imam samo jedan LRS prijemnik s 4ch ali mogu PPM sum pa cu kasnije i to probati na quadu, vrijeme mi ne da da letim svaki dan pa ide malo sporije,
moram paziti i na potrosnju, na avionu kada ostanem bez struje imam za jos par 100m glajdanja, na quadu imam kamen ka zemlji.
S novom 4tm helical mi se popravio FPV range, samo sam zbog blata u polju presao s Zagi XL FPV na quad FPV.