Odg: quad iz Slavonije Reply #510 – December 05, 2013, 06:28:54 pm Jedna od ideja mi je bila staviti servoless retract i spustiti VTX kada poleti pa da bude udaljen od quada i ima nezaklonjenu poziciju, no i ovako sam nakrkao grama zica i elektronike a i slijetanje u slucaju kvara bi sve stuklo,ali mozda jednom i to probam.
Odg: quad iz Slavonije Reply #511 – December 05, 2013, 06:58:02 pm Moja ideja je kad staviš ugalj na roštilj, da iznad roštilja letiš sa quadom jedno 2 minute nebili se brže žar napravila.Nakon toga rešetka, pa na rešetku plodove svinjca Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.
Odg: quad iz Slavonije Reply #512 – December 05, 2013, 07:00:03 pm Quote from: srepfler on December 05, 2013, 06:28:54 pmJedna od ideja mi je bila staviti servoless retract i spustiti VTX kada poleti pa da bude udaljen od quada i ima nezaklonjenu poziciju, no i ovako sam nakrkao grama zica i elektronike a i slijetanje u slucaju kvara bi sve stuklo,ali mozda jednom i to probam.Slažem se da bi još niže dolje pa čak i ispod nogu bilo još bolje jer ga ništa nebi zaklanjalo pa čak ni pod velikim nagibima a bio bi još dalje od elektronike. Sa diversity reciverom su neki propusti u montaži djelomično pokriveni, u praksi mi se taj DUO5800 pokazao kao dosad najbolji reciver, najdalje dosad sam išao do 1.2km i slika je bila bez smetnji, na toj udaljenosti sam več lagano počeo imat problem s komandama (Futaba) ali kad sam podigao stanicu za nekih 20-30cm opet sam dobio puno bolji signal, tako da za let preko 1.2km morao bi si na livadu ponijeti šamlicu pa stati na nju. COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: quad iz Slavonije Reply #513 – December 05, 2013, 07:04:05 pm Quote from: varadero on December 05, 2013, 06:58:02 pmMoja ideja je kad staviš ugalj na roštilj, da iznad roštilja letiš sa quadom jedno 2 minute nebili se brže žar napravila.Nakon toga rešetka, pa na rešetku plodove svinjca Morali bi to probat, samo dosta je vjetrovito ispod tih slavonaca pa da nebi žari skupljali po livadi kasnije COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: quad iz Slavonije Reply #514 – December 05, 2013, 08:22:14 pm Quote from: frankycro on December 05, 2013, 07:00:03 pmQuote from: srepfler on December 05, 2013, 06:28:54 pmJedna od ideja mi je bila staviti servoless retract i spustiti VTX kada poleti pa da bude udaljen od quada i ima nezaklonjenu poziciju, no i ovako sam nakrkao grama zica i elektronike a i slijetanje u slucaju kvara bi sve stuklo,ali mozda jednom i to probam.Slažem se da bi još niže dolje pa čak i ispod nogu bilo još bolje jer ga ništa nebi zaklanjalo pa čak ni pod velikim nagibima a bio bi još dalje od elektronike. Sa diversity reciverom su neki propusti u montaži djelomično pokriveni, u praksi mi se taj DUO5800 pokazao kao dosad najbolji reciver, najdalje dosad sam išao do 1.2km i slika je bila bez smetnji, na toj udaljenosti sam več lagano počeo imat problem s komandama (Futaba) ali kad sam podigao stanicu za nekih 20-30cm opet sam dobio puno bolji signal, tako da za let preko 1.2km morao bi si na livadu ponijeti šamlicu pa stati na nju. Na avionu mi je dojadilo stalno pistanje gubitka telemetrije i presao sam na LRS,na quadu jos nisam isao pre daleko, imam samo jedan LRS prijemnik s 4ch ali mogu PPM sum pa cu kasnije i to probati na quadu, vrijeme mi ne da da letim svaki dan pa ide malo sporije,moram paziti i na potrosnju, na avionu kada ostanem bez struje imam za jos par 100m glajdanja, na quadu imam kamen ka zemlji.S novom 4tm helical mi se popravio FPV range, samo sam zbog blata u polju presao s Zagi XL FPV na quad FPV.
Odg: quad iz Slavonije Reply #515 – December 07, 2013, 01:11:29 pm vidio sam ih uzivo ....ludi su.. ....a sad SREPFlLER....posto si detaljno uhodan u quadove.. ...a ti imas dobre avione...pa se ja sada nudim da mi ih doniras.. ....rado cu ih prihvatit... ...i cuvat... Turnigy 9X
Odg: quad iz Slavonije Reply #516 – December 07, 2013, 01:59:23 pm Quote from: Migovik on December 07, 2013, 01:11:29 pmvidio sam ih uzivo ....ludi su.. ....a sad SREPFlLER....posto si detaljno uhodan u quadove.. ...a ti imas dobre avione...pa se ja sada nudim da mi ih doniras.. ....rado cu ih prihvatit... ...i cuvat... Zagije znam da ne volis, Rayana nisi htjeo ni probati,moze P40 funfighter da malo predjes na brze modele, znam da su tvoji spori?Mozes dobiti i T-28 ili Sbacha ali treba popraviti.
Odg: quad iz Slavonije Reply #517 – December 07, 2013, 02:22:54 pm T-28 spreman i stize u ponedjeljak.YouTube video:
Odg: quad iz Slavonije Reply #518 – December 07, 2013, 03:14:58 pm QuoteWinter Slavonijan FPV meeting mi pada na pamet Dobra ideja......ajmo dogovorit poziciju i datum......predlažem radi većega izazova da bude bar -10 stupnjeva Može koji dan između Nove Godine i Tri Kralja..........Quotebolje Winter ČRP meeting! ... ČRPR (rakija) disciplina treba biti obvezujuća a dio s letenjem AKO.....Pozdrav svima i molim prijedloge.
Odg: quad iz Slavonije Reply #519 – December 08, 2013, 09:39:52 pm Možda nedjelja 5.1.2014.? COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: quad iz Slavonije Reply #520 – December 09, 2013, 10:05:07 am Snimka od jucer s letenja:Pustara MK Đakovo 8.12.2013. Slavonac-Karbonac COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: quad iz Slavonije Reply #521 – December 09, 2013, 03:35:33 pm Quote from: srepfler on December 07, 2013, 01:59:23 pmQuote from: Migovik on December 07, 2013, 01:11:29 pmvidio sam ih uzivo ....ludi su.. ....a sad SREPFlLER....posto si detaljno uhodan u quadove.. ...a ti imas dobre avione...pa se ja sada nudim da mi ih doniras.. ....rado cu ih prihvatit... ...i cuvat... Zagije znam da ne volis, Rayana nisi htjeo ni probati,moze P40 funfighter da malo predjes na brze modele, znam da su tvoji spori?Mozes dobiti i T-28 ili Sbacha ali treba popraviti...da ti se zahvalim...Varadero mi se javio...a u cetvrtak cu pokupit model.....nazvo bi te mobitelom...al kratak sam s bonom...pa ti se na ovaj nacin zahvaljujem... Turnigy 9X
Odg: quad iz Slavonije Reply #522 – December 11, 2013, 09:23:18 pm YouTube video:S malo kasnjenja evo i kratkoga videa prvih letova malog x8 slavonca....Nije biran setup nego sam ga napravio od onoga sto je ostalo u furdi od prijašnjih gradnji.
Odg: quad iz Slavonije Reply #523 – December 11, 2013, 10:08:59 pm Samo da napomenem to je s umanjenom snagom,smanjen je stick scalling i ubacen D/R na throttle jer je bio pre jak,ima preko 8 kg potiska na punom gasu ( 1-1.2 kg po motoru negdje).
Odg: quad iz Slavonije Reply #524 – December 12, 2013, 01:24:45 am Još se malo radilo noćas,nosači motora za x8 ni sam neznam koju verziju