Ja cu probati napraviti kratki sazetak onoga o cemu smo razgovarali i ono sto smo zakljucili, a volio bi se da se drugi ukljuce u eventualnu raspravu.
Na pocetku natjecanja treba napraviti brifing za natjecatelje, malo detaljniji ako je dosao netko novi, a ako nije onda samo rutinski.
Veci i detaljniji brifing odraditi sa sucima ili sucima.natjecateljima.
Vazno je odrediti granice letenja, dakle lijevu i desnu granicu i sredinu letackog prostora i to od mjesta gledanja pilota. Dakle pilot stoji tocno na odredenom mjestu kako bi granice svima bile iste, a suci sjede simetricno iza pilota.
Za sada je dogovoreno da ne postavljamo pilone nego ih odredimo sa dominantnim predmetima na horizontu, a po zelji organizator moze postaviti granice, ali da su jasno vidljive.
Znatno ce se kaznjavati odstupanje od tih granica, kao i odstupanja u daljini letenja a prelazak iza linije sudaca je 0 za cijeli let, Nikola pazi
Neprepoznatljiva figura ili figura koja ima viska ili manjka figura od zadanog je isto 0 za tu figuru.
U koliko se zamijeni smjer u srednjoj figuri, recimo ude se sa lijeva, i izade na lijevo, a trebalo je desno i u koliko se to ne popravi do kraja leta sve figure do kraja su 0.
Treba kaznjavati svako odstupanje u letu po bilo kojoj osi i to svakih 15 stupnjeva -1 bod.
Isto tako treba kaznjavati odstupanja u visini pocetka i zavrsetka figura, kao i tjeme figura, ali samo onih koje se ne moraju izvoditi sa dodatnom visinom.
Ovo je naravno samo prijedlog, i osnova za raspravu. Cilj je da na kraju napisemo neki pravilnik po kojme cemo suditi sljedecu godinu, a ovu mozemo malo experimentirati da vidimo sta je dobro, a sta treba izbjeci.
Inace slozili smo se da je dobar princip da svi natjecatelji sude ko u Cakovcu i Zadru.
Tesko je naci suce, jer da netko ima toliko vremena vijrovatno bi i sam letio a ne sudio.
Treba definirati da li da se odbacuje najbolja i najlosija ocijena, moj prijedlog je da to treba ali samo u situaciji kada imamo vise od 7 sudaca.
Mislim da bi sada trebali proci neke figure poput stol kovita i dinamickog, valjka i dugackog valjka, premeta i hammerhead-a. To su slicne osnovne figure koje se rade drugacije a cesto se grijesi kod njih..... Marko