Odg: Racing quad - Team Hrvatska
Reply #4687 –
Definitivno do antena. Nekad davno sam se igrao sa pravljenjem antena,ali s tim da mi čitav sistem nije bio u potpunosti jasan. Kasnije sam neke stvari dodatno shvatio,i danas,a poslije vašeg prijedloga da promjenim antene,uzmem i doradim te moje antene,samo da ispravim greške koje sam radio tada. Uglavnom,neuporediva razlika. Iza prepreke iza koje sam većinom gubio signal do te mjere da sam na blef izlazio (to mi se isto dešavalo na mojim i na nekim kupovnim antenama),danas sam sa dorađenim antenama imao samo par crtica šuma. I onda krenem u daljinu,da vidim dokle može. Uglavnom,na nekih 450-500 m nisam imao ni malo šuma (otvoren prostor,možda malo visoke trave ispred mene), ALI sam iz nekog razoga pao,vjerovatno zbog gubitka upravljačkog signala. E,sad me interesuje šta mislite kako se to moglo desiti,pošto koristim FrSky predajnik i V8FR-II prijemnik na toj udaljenosti,a da pri tom nisam imao ni malo šuma na FPV liniji??? Za taj predajni modul govore da može na 1800 m ići,a par klipova po Youtube sam gledao gdje ljudi lete na 4,5 km???
Nisko,niže,...šetnja...