Danas sam testirao novi spremnik goriva.. Riječ je o vrećici od tekućeg sapuna i moram priznati da sam jako zadovoljan rezultatima.
Vrećica ima kapacitet 0,5 l i košta 7,90 kn
. Za razliku od nekih razvikanih imena original spremnika koji koštaju i do 150- 200 kn a ne rade niti upola dobro kao ovaj..
Za izradu sam koristio:
vrećicu, 2 mesingane cjevčice i.d. 2 mm (80 i 100 mm duljine), stihlovo crijevo za gorivo i.d. 3,1 mm, uteg, filc, vezice, epoxi i malo lema.
Napravio sam sustav sa dvije cjevčice - punjenje i karburator. Njih sam progurao kroz čep i sve zalio epoxijem. Nakon nekoliko sati sušenja uslijedilo je testiranje. Prilikom punjenja goriva ostalo je malo zraka u rezervoaru ali to sam uz pomoć pumpe izvukao. Imam i jedno jednostavno rješenje za ispuštanje toga zraka koji uđe u spremnik ali otom, potom..
Ujedno sam sada testirao i modifikaciju na poklopcu membrane. Jedino što sam morao napraviti nakon zagrijavanja je malo preštelovati igle (razlika u radu motora se vidi u videu nakon 2:16).
Nakon što sam potrošio otprilike pola rezervoara na ravnom, odvezao sam avion i vrtio ga po zraku. Motor niti jednom nije promjenio ton. Snimio sam video i od ovoga testa ali on će biti naknadno.
Zaključak testa, rezultat je neprekidan rad motora u svim položajima bez obzira koliko se goriva nalazi u spremniku.
www.youtube.com/watch?v=VRrq279hD2U&feature=youtu.be