Bixler 2, maiden, pad, savjet za popravak (Bixlerovci)
PRVI LET
Eto jučer sub 19.10 prvi puta letio sam sam svojim Bixlerom kojem je to bio isto 1. let na Čehima.
Faldomak pomogao oko mehaničkog trimanja, te istrimao model u zraku, isporbao ga. Još malo podešavanja po 9XR.
Našao se tu i Diogen sa pokojim savjetom, te da isto malo provoza i proba 9XR.
Uglavnom hvala na pomoći i savjetima.
Do sada letio 2 puta u učenik modu, te našto na simulatoru.
Ovako je to izgledalo jučer nakon letenja.
[attachimg=1]
DRUGI LET
Eto danas ned 20.10 16h+ mi nije dao vrag mira te odlazim malo letjeti na Čehe unatoč vjetru, jer tko će dočekati eventualno sljedeći vikend.
Prvo je bilo zanimljivo da nema baš nijednog letača. Vidi, vidi možda oni nešto znaju što ja neznam.
Jedan kite surfer sa svojim padobranom/krilom je zauze dio livade, pa sam i na to pazio.
Poljetanje u vjetar koji je bio SZ i 10tak minuta leta, ali odjedmom nešto je krenulo po zlu što vjetar, što neiskustvo i eto Bixler pada iza nasipa prema Čehima.
Odmah trčim prema njemu, stanica pišti signal je izgubljen, a kroz glavu prolaze misli što se sve polomilo. Krila, trup, sigurno par lomova.
Kad ono sreća u nesreći pao u neko pikavo grmlje valjda kupine što je sigurnio fino ublažilo pad.
Isprava se sve činilo uredu i razmišljao sam o nastavku leteće avanture ali prilikom provjere dolazim do spoznaje da je desno krilo puknuto u dijelu gdje se spaja sa drugim krilom.
Možda drugi puta ako bude takvo vrijeme uzmem i zmaja, pa će u svakom slučju nešto letjeti a šteta će biti manja.
[attachimg=2]
[attachimg=3]
[attachimg=4]
SAVJET ZA POPRAVAK
Nekako nisam siguran da li će biti dovoljno ovo samo zaljepiti i doraditi da se krila spajaju na čičak trake koje obično Bixlerovci koriste kako bi brže montirali krila.
Ili treba tu nešto armirati (šipkice / ploče) i ljepti "nekim" trakama.
[attachimg=5]
9XR + FrSky, Bixler 2, Phazer KX EDF, ELF DLG, Quanum Nova QuadCopter, DEX mini quad, Q-BOT micro quad, 2 x Buggy HSP XSTR PRO 1:10, Monster Truck 4WD 1/8 Nitro Circus, Relentless Racing Boat ...