Ja bih rekao da je MPX Easy Star prebrz za početnika... Početnik treba nešto sporoleteće - 99.9 % početnika se stilta kad naprave prvi okret i moraju vratit model k sebi i to obično završi kršenjem - a pošto pričamo o početniku, teško je da će to kršenje uspjet ublažit, usporit model ili izvest nešto da ublaži lom...
Mislim da je za početak nepotrebno skršit model od 100€ ako čovjek to može naučit za 20kn koliko koštaju 2 ploče Climapora ili nekog sličnog deprona u ploči..
Stanica - dragom bogu svejedno za početak... Ako si 200% siguran da ćeš se zahaklat za hobi i biti u stanju baviti se njime (i vremenski i financijski), onda za početak zdrmaj 500€ u neku dobro stanicu i šaku prijemnika, a ako ne... onda ubodi stanicu za 50€ s prijemnikom, malo deprona, setupić os 100-tinjak W, 2 serva i pivo za iskusnog modelara koji će te u sat vremena uputit kao skeljit delticu i dić je u zrak... i ako to uspješno odradiš i vidiš da te to doista fura.. nastavi čitat forum i ideje će ti same dolazit.
Još nešto... kada početnik pikne novi RTF model... ako ga i ne skrši u prvom letu, konstantno će u sebi furat fobiju od kršenja tog lijepog novog modela i učenje novih letačkih akrobacija i pi*darija će biti vrlo suzdržano i čovjek se neće moć opustit - ima ljudi koji lete godinama i kad gledaš njihov let, to otprilike zgleda kao kad moja baba vozi auto - polako i sigurno.. I to već tako 50 godina... bez napretka i poboljšanja niti novih trikova..
24 inch Simple Delta scratchbuilt from RC GroupsTo je puno lakše savladati sa ovako nečim:
Bigger Slow Delta RC First Flight