Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX January 14, 2014, 08:18:27 pm Ponekad provjerim što imaju novo i naletio sam na ovo:Giga Scan 9 Vario prijemnik, kompatibilan sa futabom Fasst, a može koristiti Multiplexove telemetrijske senzore.Obzirom da imam nešto tih senzora to mi izgleda zanimljivo.Inače MPX ima veliki izbor senzora, sve je dobro dokumentirano, za razliku od futabe.Možda nekad naprave i Fasstest varijantu.Cijenom baš nisu povoljni, ali imaju svoje fanove koji ne pitaju za cijenu. Outrage Fusion 50Futaba T14SG
Odg: Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX Reply #1 – January 14, 2014, 09:45:19 pm I prethodnici iz te Simprop serije su bili vrlo popularni u DE.Koliko vidim FAST ni ne treba, drugi Gigascan na zemlji i paralelni prijenos. Prikaz na mobitelu i ako applet ima i govorne sposobnosti (još bolje ako prima govornu komandu) stvar postaje jako upotrebljiva.btw. MSB je u potpunosti dokumentiran (open source) i MPX rado i ažurno odgovara na sva pitanja o protokolu.Za MPX svijet Soufleur je možda isplatljiviji. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX Reply #2 – January 15, 2014, 10:04:50 am Ako se želiš poigrati sa MPX telemetrijom, dostupna su dva načina.Android:Treba ti serial na Bluetooth adapter, Android telefon (samo provjeri ima li mogućnost serial comm over BlueTooth - znam da neki npr. HTC nemaju) uz to i Speech applet za Android - pa imaš glasovnu telemtriju + glasovnu komandu (lijepo pitaš - za neki parametar - a on ti odgovori).sve info (aplikacija, upute itd) http://www.ubit-rc.de/iPhoneIsta stvar za iPhone ali preko WiFi - treba ti serial to WLAN adapterhttp://www.imsb.ch/ if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX Reply #3 – January 15, 2014, 10:45:20 am Zanimljivo.Moj M-Link je jedan od prve serije pa je sasvim moguće da nemam gdje uštekat bluetooth (onaj na mc3030 je sigurno bez tog porta, a za ovaj na EvoPro moram provjeriti).Više mi je to značajno zbog log-a (da ne moram kupovati njihov loger) nego zbog gledanja u aktualne podatke.Unazad godinu dana su se opametili, dali su specifikacije svog S-bus-a, pa sad ima i senzora i FBL-a koji to podržavaju.Ali još uvijek imaju čudne ideje, npr.: imaju M-Link prijemnik sa integriranim brushed ESC-om (kome to treba?), ali nemaju mali prijemnik sa recimo 2 servo priključka, telemetrijom, M-Busom i da je još sa dvije antene (nešto kao futabin R6303), a koji bi helikopteraši pa i ja masovno kupovali.Šteta što se simprop nije odlučio raditi i prijemnike koji su M-Link kompatibilni. Outrage Fusion 50Futaba T14SG
Odg: Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX Reply #4 – January 15, 2014, 11:57:54 am Ma glupo sam napisao - nema BlueTooth na radiu - nego serijski port. To imaš na TX modulu (+ - com) ili na MPX učenik/punjač itd konektoru - onaj 7 polni DIN konektor..Konverziju serijski/BlueTooth/ ili WiFi radiš sa adapterom koji kupiš. Par $ u Kini, 10akE u EU.[attachimg=1]1: Punjač +2: + sa On/off tipke - ni za boga koristiti za punjač3: Masa (minus)4: Izlaz signal - ili ulaz obrtomjer (mislim da više ne postoji za kupiti)5: Kada se spoji sa 3 (Minus) tada je 4 (Signal) aktivan6: Slobodno - ne koristi se7: Kada se spoji na 3 (Minus) 4 postaje aktivan za ulaz obrtomjera.8: zaboravi - postoji samo zbog povijesti - kupiš 7 polni DIN bez tog pina. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: Simprop Fasst kompatibilmi prijemnici, telemetrija MPX Reply #5 – January 15, 2014, 01:33:04 pm Bluetooth je prikačen na serijski port na M-Link modulu.Pogledaj sliku na linku koji si postao.Prva genercija M-Link modula to nema.[attachimg=1]Mislim da ne možeš dobiti telemetriju na DIN-u.Samo PPM za trainer, ili simulator.Ovisno o spajanju na onaj pin mase, isti pin služi za serijsku vezu PC-TX.Ovo sa okretomjerom je vrijedilo samo za mc3030/mc4000, tamo to ima u meniju. Imam shemu ak te to zanima. Outrage Fusion 50Futaba T14SG