Problem sa treskanjem tilt motora i driftanjem je ucestao problem skoro pa svakog primjerka ovog gimbala.
Šta sam primjetio....
Driftanje pocinje zagrijavanjem gimbala zbog rada GoPro-a. Imam dva kontrolera i jedan drifta na tilt osi, drugi na roll.
Sigurno da je problem zbog defektnosti IMU-a.
Tarot T-2D roll drift problemŠto se tice treskanja....
Uzrok je loš dizajn kontrolera. Možete primjetiti da ako iskljucite roll motor, treskanje na tiltu u potpunosti nestaje. Tako da se moze zakljuciti da je problem u nekoj interferenciji izmedju komponenti koji upravljaju tilt i roll motorima.
Evo koliko se to kod mene primjetilo.
Tarot T2D - micro vibrations problemTo je snimano u wide, u narrow je totalno nepodnošljivo.
Nakon sto sam se zalio zbog toliko ociglednih problema, uspio sam izganjati da mi pošalju zamjenski kontroler.
Kao što sam i slutio, nije mi rješio ni jedan problem.
Ali sam iskoristio oba kontrolera da se rjesim oba ova problema.
Prvi IMU koji je driftao na roll motoru iskoristio sam za upravljanje tilt motora, a ovaj drugi koji je driftao na tilt osi iskoristio sam za upravljanje roll motora. Driftanje je u potpunosti nestalo
A pošto su motori prikljceni na zasebne kontrolere treskanje je u potpunosti nestalo.
Istina da zahtjeva modifikaciju ali sad gimbal radi savršeno.
Drugo rješenje je da se smanji snaga oba motora i povecaju gainovi. Osjetno se smanje mikro vibracije ali zbog male snage motora gimbal ne može citavo vrijeme da drži kameru perfektno vodoravno. Kada letjelica malo treska, treska se i kamera.
Žalosno je što još uvijek nisu rješili ove ucestale probleme. Izdaju novu verziju sa drugacijim nacinom montiranja a kontroler nisu ni probali ponovno dizajnirati.