Ptica gotova, isprobana, ja zadovoljan.
Pošto ima reflex, a i vitoperenje na vrhovima krila, turbo je stabilna u letu. No, jedino je zbog toga malo lijena u skretanju, no ne previše.
Tijelo je izrađeno od plavog stirodura (valjda se tako zove), malo je teži, no ne treba puno materijala.
[attach=1]
Za klizanje po betonu, stavio sam komade vrpce za vezivanje paketa. Vidim da je ostao jedan dio koji je malo otkinut, no to je zbog slijetanja na grube površine gdje je bio korov.
Trup se spaja tako da se prednji dio zakači na krilo, a onda jednim plastičnim vijkom (onaj za spajanje ormara) se pričvrsti za krilo.
Nos ima puno rupa... morao sam dodati olovne kuglice da bi dobio pravilan CG:
[attach=2]
Pošto nema motora, dakle struja je minimalna - prekidač je zapravo 'jumper' sa tri kontakta. Dva su aktivna, a treći služi da jumper ne izgubim. Komad konca mi služi umjesto pincete, da mogu lako izvući jumper.
[attach=3]
Pošto ptica nema remenjaču, malo je više savitljivija pri vrhu krila, no tih 180 grama... nije ni čudo. U letu nisam primijetio ništa čudno (ok, nisam još probao na jačem vjetru).
Ima samo jedna mala caka kod tako širokog krila: dok leti ravno, ima dosta malo otpora zraka, no svako propinjanje/ronjenje oduzima zračnu brzinu, pa se treba paziti da se ne rade nagli pokreti.
Ova letjelica je prvenstveno (navodno) smišljena kao 'slope soarer', no može se koristiti i za park, između zgrada i slično. Nema buke motora, nema opasnih rotirajućih dijelova, pa i nos je dosta mekan (morao sam ga pojačati staklenim vlaknima).
Još nisam isprobao sve opcije... to tek slijedi.
LP,
milan
---