Pozdrav,
serva će ti svakako biti preslaba. Uzmi nešto digitalno i jače 3-4 kg.
Koja bi ti trebala biti ukupna poletna težina? To trebaš znati unaprijed da znaš koliko ti optimalno snage treba.
Želiš li imati veći statički potisak ili želiš postići veću brzinu u letu? Kada to odlučiš onda ćeš znati kakvu mlaznicu napraviti tj, koliko će biti njezino suženje. Šira veći potisak, uža - povećanje izlazne brzine. Ali naravno do neke granice. Do nekih 75% promjera turbine. Imaš i gotovih rješenja možeš jednostavno i sam napraviti.
http://shop.wemotec.com/index.php?k=50&lang=engGledaj da ti turbina ima prednji zaobljeni lip (to wemo ima) jer to smanjuje turbulencije na ulazu i povećava efikasnost.
Ciljaš li na veće brzine bilo bi pametno napraviti dodatna ojačanja na modelu. Razmisli o presvlaćenju s min 25 g staklom s gornje strane. Dole može biti 80 gramsko. Ja sam stavio dva sloja po 80 grama.
Coljo ti je dobro predložio Wemotec premda postoje i bolji impeleri, ali naravno i skuplji: Vasa, Stu-Max, Schubluer, Tamjet. Wemo je neka odlična sredina. I sam sam ga koristio na tri modela. Sve je pitanje koliko želiš uložiti. S obzirom da ga dobio povoljnije onda ne štedi na set-upu. Ponajprije je u pitanju sigurnost jer je riječ o velikim rotacijama.
S obzirom da se nisi do sada susretao s takvim letjelicama i pogonima možda nije loše da uzmeš gotovo rješenje. Dakle turbinu s motorom koja je već testirana i balansirana. Nešto je skuplje ali bolja opcija.
Ja bi svakako stavio jedan od odgovarajućih prikladnih HET-ovih motora. To je kombinacija koja se jako dobro pokazala. Wemo + HET motor. Vrlo pouzdano i efikasno rješenje. Ovako nešto s tim da onda računaš da si pod punim gasom negdje oko 75-80A, ovisno o kvaliteti baterija.
http://shop.wemotec.com/index.php?a=212&lang=engEDF avione uglavnom letimo zbog izgleda samog modela (to su najčešće vojni), zbog brzina koje postižu ali i zvuka. Zato se sada ide na više pera kako bi se dobio zvuk što sličniji mlaznoj turbini. No, to povećava potrošnju tako da tu treba onda dobro odmjeriti i izabrati proizvođača koji je donekle pomirio dobar zvuk i potrošnju. Ovaj Wemo neće zvučati dobro kao CS s 12 pera ali zato ima manju potrošnju i kvalitetniji je. Stvar izbora i ukusa.
lp
Toni