Pozdrav svima!
Molio bih vas malu pomoć / pojašnjenja vezano uz odabir prvog RC-a.
Obzirom da me dosta zanima fotografija privukla me mogućnost fotografiranja / snimanja iz zraka s RC modelom, naravno uz uživanje sa samim modelom - nekako sam suzio izbor na Quad a obzirom da nemam previše vremena nekako mi se čini da je najbolje da se odlučim na gotov model (novi ili polovni).
Dosta sam "kopao" po netu i forumima te mi se čini da su DJI proizvodi nekako najjednostavniji za početnika (RTH, Failsafe, hover) - ono što me zanima je:
- koja je razlika između Phantom FC40 i Phantom 2? Da li je razlika u kvaliteti velika, kakva je stock kamera na FC40? Obzirom da FC40 putem stock kamere ima i FPV a cijena je cca. 450,- Eura, da li je isti isplativija opcija ili je bolje uzeti Phantom 2 (s gimbalom) te polako nadograđivati sistem (Gopro, FPV...) - cijena je min. 2x?
- već neko vrijeme imam Rollei 5S Outdoor edition kameru ali nažalost bez WiFi-a - da li je istu moguće montirati na FC40 ili na Phantom 2? Da li će biti teško upravljati bez FPV-a?
- obzirom da sam početnik, "strah" me i padova, pogotovo u vodu / more
- da li je moguće osigurati opremu od takvih situacija, koliko to košta, gdje?
Dakle, najviše me zanima aerofotografija i video (uz foto-opremu koju već imam) - što se ulaganja tiče te obzirom da će se raditi isključivo o hobiju a ne komercijalnoj upotrebi naravno da tražim čim isplativiju opciju - ako je razlika u kvaliteti velika naravno da se isplati uložiti nešto više.
Svi prijedlozi / komentari dobrodošli; hvala