Hvala na odgovorima.
@ novizagi:osovni pregled na zemlji napravljen prije polijetanja, čak i jedri fino bez motora (osnosvni trim sređen donekle).
Prvo su mi krila zatvarala kut sa horizontalcem, gledano sa repa prema nosu, pa sam to ispravio, problem ostao isti.
Za taj avion su po uputstvima i internetovima svi savjeti da eleroni budu na nuli ravni s krilom.
@ faldomak:To je to, ali ne tak lepo
Hvala ti za savjet za krila, budem to provjerio.
Kod letenja sam ga prvo ravnal vertikalcem, al on ko da ne sluša ili je premali. tek nakon toga eleronima, ali najčešće uđe u stall pa ne uhvati elerone...
Da bude malo jasnije možda, dakle kad lansiram model, on fino uhvati brzinu i počne penjati, i i zgleda da ili mu "fali" potiska ili ne ravnam dobro na palici za dubinu, krene strmo, pa uspori lagano na tren i krene u lijevi kovit preko krila (sve gledano od repa prema nosu).
Kad sam ga bacio i smanjio gas prije nego se krene propinjati, onda je fino zajedrio i lijepo skretao, čak sam ga i spustio ne previše grubo, jednom skroz lagano na trbuh.
Sumnjam sada na kut motora i to, ali sve odtalo je dobrodošlo.
Ionako je strgan sad sav, pa će na remont, srećom krila su mu čitava (od tog EPO-a bi trebali zgrade radit), pa samo trup treba skrpat.