FPV MiniIron210 - 5 inch beast
Posto se doma nakupilo svih mogucih dijelova i elektronike, odlucio sam napraviti miniquad frejm iz nule. Pocevsi od raznih crckarijama po papiru do gotove ideje. Dijagonala je nakraju ispala 210mm, taman za mene
s time da nemam pojma kakve ce biti performanse na tako malom fpv quadu... od gotovog nacrta sam uspio naci dovoljno veliki komad karbona za ruke i frejm, ruke 2.5mm debljina a frejm 1.5mm. Flexa, busilica, raspica i brusni papir su bili potrebni za realizaciju frejma.
setup je sljedeci:
sunnysky 2204/2300kv
ztw spider 12amp opto regleri (2-4s 600hz) fleshan blheli firmwer
cc3d flight controller - fleshan na Cleanflight i upaljen oneshot
Frsky d4r prijemnik
2x stabilizator napona, 5v za cc3d, i 12v za Fpv
pz0420m fpv kamera
600mw 32ch mini transmitter TS5828 - sa njega je uklonjen konektor za antenu i stavljen je produzeni kabel sa konetorom.
on board lipo alarm - jerbo cc3d ima buzzer slozen na jedan zeznut sistem pa mi se nije dalo lemit preko povecala, OPET
Frejm je ispao kompletan bez elektronike 90grama. U medjuvremenu mi dosli odstojnici, pa sam ih skratio na 30mm, jer sam htio da frejm bude sto nizi. u sredinu frejma je dodano ucvrscenje koje je i extra polica za komponente. Na cc3d su zice sa reglera lemljenje direkt na plocicu, isto kao i napajanje i signal za ledice. Sveukupno vrijeme utroseno na planiranje gdje koja komponenta ide, te lemljenje po vise puta je neprocijenjivo, jer je fakat malo mjesta nakraju ispalo za to sve
Mini radi nevjerovatno dobro i odaziv na gas je odlican, sa 5045 gemfan carbon-nylon propsima hoover mu je na 40%.
Sve u svemu jako sam zadovoljan kako je ispao mini, jos moram dodat ledice i slozit frsky antene i to je to.
Idemo dalje