Odg: Koje fpv goggles koristite?
Reply #23 –
Ja sam probao hobbykingov Quanum,i moj upad u svijet minija i FPV letenja,je bio sa njima. Meni su skroz OK. Slika jest kockasta i nije uporediva sa kvalitetnim googgles-ima,ali jbg,i cijena je takva. Kod Quanuma mi se sviđa što je široka slika,kao da gledaš ogromni televizor izbliza. znači recimo 40 inča sa metar ili čak i malo manje. U setu dobiješ tri različita sočiva,treba sebi naći najprihvatljivije. Možda je to razlog šte su se Sekile-u toliko zamjerile. Možda mu nije odgovaralo to sočivo. A stvarno i meni je bilo da sa jednim sočivom nisam mogao gledati nikako. A druga dva su mi bila OK. Probao sam i sa displejem,od 7 inča na stanici,i ni blizu nije Quanumu. Displej je dobar za ljude koji snimaju,pa malo gleda u model,malo u displej da vidi šta snima. Ali za letenje minijem,brzo i kroz prepreke,čini mi se totalno neupotrebljivo. Ajd da sam letiš negdje,pa se skroz koncentrišeš na displej,ali čim ima ljudi oko tebe,ne možeš punu pažnju da posvetiš letenju,kad malo malo zvjerneš sa strane na ljude oko sebe. A mislim da se potpuno treba posvetiti letu. Sad koristim Skyzone googgles,rezolucija ekstra,slika ekstra,prijemnik integrisan,sve super. Ali mi fali ona širina ekrana koju sam imao na quanumu. Još je kod ovih taj ugao gledanja 32 stepena,toliko je otprilike na svim googles-ima. Da je na Quanumu malo bolja rezolucija,mislim da bi to bio pun pogodak. (ako zanemarimo to što smiješno izgledaš na livadi sa kutijom na glavi). Sve u svemu,mislim da je Quanum dobra solucija za malo para. Displej najbitnije ima isključenu opciju "blue screen",tako da si miran i po tom pitanju.
Nisko,niže,...šetnja...