Odg: Što trenutno radite?
Reply #304 –
Evo i ovo čudo je donekle gotovo, barem sam isprobao par noćnih letova. Interesantno je da sam koristio istu vrstu kamere (onu od 2 grama), no ovaj puta imam boje pri lošem svjetlu, dok je prava crno bijela pri istom osvjetljenju. Čudno. Cijela hexa je vrlo klimava... Ideja je bila da se kamera može po potrebi skidati - a pričvršćuje se pomoću magneta. No ti magneti + loš (čitaj: težak) materijal, rezultiralo je u prevelikoj težini i kratkom letu. No ima potencijala - hexa (bivši JJ H20) je daleko stabilnija nego preinaka JJ1000, no quadcopter leti dalje i bolje. Ne znam kako sam uspio nagurati toliko težine: 38 grama sveukupno sa kamerom. 6 motora ne pomaže, baterija je pre slaba - kad krenem letjeti, LEDice se smanje. Snimao sam i sa zemlje i iz ptičje perspektive, no nije vrijedno spomena... opet sam zaboravio ispaviti pendrek antenu, tako da je FPV snimak katastrofa. Nisam stavio zujalicu, pa nisam vidio da mi LEDice blinkaju indicirajući praznu bateriju. Ima tu još dosta posla i preinake. No, moram malo usporiti, nisam danima spavao kako treba. Evo par slikica:
[attachimg=1]
(sveukupno)
[attachimg=2]
(kamera 'odkačena' od hexe)
[attachimg=3]
(pogled kroz oko kamere odozgor)
[attachimg=4]
(žablja perspektiva)
Toliko... ako bude nešto novo, javim.
LP,
milan
---