Odg: Početnik traži pomoć Reply #15 – February 05, 2015, 01:55:30 pm Srijela plastična, ne karbonska jer je predebela, samo ju kupi.I odreži na dužinu koliko ti treba za krilo.Boja, traži lak na bazi vode onako u kantici-konzervi, ne u spreju, preskupo je. Ja sam koristio neku slovensku boju , piše na njoj 2u1 na bazi vode (ima i na bazi smole i ta ne valja nikako).Uzmeš mali spužveni mačak (valjak - oko 17 kn u Pevecu i sličnima) i s tim bojaš.I da, slike ti se ne vide za one koji nemaju M$ account, stavi ih na neki javni servis, photobucket ili nešto slično. Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.
Odg: Početnik traži pomoć Reply #16 – February 05, 2015, 02:49:20 pm Samo usput, koliki je promjer te strijele? Idem tražit neki lovački dućan u rijeci Stavim slike negdje drugdje pa ih postam ponovno, Tnx! "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
Odg: Početnik traži pomoć Reply #17 – February 05, 2015, 05:23:06 pm Umjesto strijele možeš staviti lipovu ili jelovu letvicu 5x5 mm.Ima ih u pevcu, bauhausu...
Odg: Početnik traži pomoć Reply #19 – February 06, 2015, 06:37:11 pm kupio sam boju i ofarbao jedan komad. Kada se dobro osušilo stavio sam krep traku preko nje i naravno sva se ogulila Je mogu cijeli avion obljepit u krep traku pa onda farbat? Hoće to jako poremetit težinu aviona? Vremena imam dok dođu djelovi.P.S. Učvrstio sam krila sa drvenom letvicom fi5 koju sam nasao u pevecu! - zadovoljan "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
Odg: Početnik traži pomoć Reply #20 – February 06, 2015, 09:11:01 pm majstore... jel možeš meni poslati nacrt ako ti nije problem?
Odg: Početnik traži pomoć Reply #21 – February 07, 2015, 05:00:44 pm Sorry, nisam se prije javio, bio sam na poslu danas. Nacrt čega, tray-a? Nažalost nemam nacrt klasičan, ali daj mi adresu na pm pa pošaljem ocrtan nacrt poštom. Evo i par novih slika, fino napreduje.Je se može nekako dinamički smanjit slika kod postanja?[attach=1][attach=2] "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
Odg: Početnik traži pomoć Reply #23 – February 07, 2015, 07:20:56 pm @mdragićević: Je se može nekako dinamički smanjit slika kod postanja?Može se kod postanja odabrati opcija 'Inline expandable thumbnail', pa se slika pojavi kao mali 'gumb', kada se klikne na njega otvori se slika u punoj veličini.Drugi je način da se slika nabrzaka preformatira nekim jednostavnim picture-editorom i onda pošalje na Frik, što je dodatni posao.Damir
Odg: Početnik traži pomoć Reply #24 – February 07, 2015, 08:52:27 pm @rubaZGja sam koristio nacrt koji je varadero postao pod Modelarstvo - kako početi (http://www.parkjets.com/nac-f-16-falcon/). Al kako sad imam to sve isprintano, laminirano selotejpom i izrezano, rado pošaljem ako želiš gotove nacrte. Šogi iz ZG mi dolazi idući vikend pa mogu po njemu poslati ako želiš.@svi ostaliMučim se, istražujem, kako "osnovno" ofarbati avion. Kupio sam boje na vodenoj bazi, valjak i sl. al jednostavno ako stavim krep traku preko ofarbanog dijela, potpuno se oguli. Što da radim, guglam već danima [size=78%] [/size] "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
Odg: Početnik traži pomoć Reply #26 – February 07, 2015, 08:57:41 pm Pa teoretski može i to čitao sam o tome, to su nekakve trake za pakiranje ali u boji. Kamo/kako to kupiti kod nas? "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
Odg: Početnik traži pomoć Reply #27 – February 07, 2015, 09:01:01 pm ja sam u metrou kupio plavu i crvenu, i njima ljepim zagije, 15 kn jedna, tražim žutu i nemogu naletiti na nju, a ima i na hobby kingu pa bi trebalo pratiti skupne naruđbe zbog poštarine, tam ima svakakvih
Odg: Početnik traži pomoć Reply #28 – February 07, 2015, 09:02:48 pm Hvala na info, potražiti ću trake malo, i u međuvremenu pokušat pronaći neki primer za climapor javi ako želiš nacrte! "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."