Ali za <79J pravilnik o bespilotnim letjelicama se ne primjenjuje - sto znaci, pretpostavljam, da ne trebam tocku 1, 3 i 5 - a pretpostavljam, jer bi onda svi koji kupe bilo kakvu igracku-quad kojih ima prakticno po kioscima morali nabaviti te papire. Dodatno, ako i trebam izjavu operatera iz 1, kako cu je popuniti kad trebam upisati datume letenja ("Datum početka operacija/datum primjene promjene/" - usput, sto je "datum primjene promjene"!??)!? Mislim, to znaci svaki put prije nego idem u dvoriste moram to popuniti, isprintati, potpisati, skenirati i poslati im i cekati da mi to potvrde? Ili da popunim 365 obrazaca (sva svaki dan u godini)?
Osim toga, to im ide postom (kako pise tu:
http://www.ccaa.hr/hrvatski/obrasci-uas_368/ ) - znaci moram pricekati sigurno 7 dana dok dobiju, odgovore... Dotle cucim u kuci i cekam?
I sto cu upisati u "Tip(ovi) sustava bespilotnih zrakoplova, identifikacijske oznake (ako je primjenjivo) i glavna baza/Type(s) of UAS, ridentification(s) and main base:" za npr. moj E010 s AIO F02 Boldclash kamerom? To cudo nema nikakve ID oznake... Takodjer, sto je "glavna baza"... !?
Uopce mi nije jasno... Je li netko ovdje popunjavao to za neki svoj npr. custom build mikro quad? Kako ti rjesavas svoje letove s tim dokumentom?
Sto se 2 tice - na tom obrascu pise da je za let u kontroliranom prostoru (i vrijedi i za <79j) - a Pozega ne spada u kontrolorani zracni prostor - provjerio sam na kartama sa crocontrol.hr stranica.
Meni stvarno nije jasno zasto mi ni jedna od tih institucija ne moze konkretno odgovoriti sto tocno traze ako ista traze za <79J jer pravilnik (osim snimanja) se ne primjenjuje za <79J - a kad sam ih to konkretno pitao, uputili me na pravilnik (doslovno "xxx lud zbunjenog" - a ja spadam u obje kategorije
)
Sto se tice 3 - mozes molim te poslati? Da vidimo to... To mi se jedino nekako cini ipak da treba jer nije obuhvacenom ni jednim pravilnikom od ovih koji iskljucjuju 79J...