@Diogen
iako nisam puno radio s balsom, još uvijek u odnosu na sve pjenaste materijale ima više prednosti nego mana, po mom
skromnom sudu... samo je opet keč u tome što živimo brzo, imamo malo vremena i želimo na brzinu napravit model i čim prije letjet s njim, čim prije ga slupat, potrošit i pravit drugi..
Tu možeš povući paralelu sa klasičnom brodogradnjom - u drvetu.. Drvene brodice nisu izumrle, ali već desetljećima nisu main stream rješenje - daleko ih je manje, ali ono što je ostalo postaje sve egzotičnije, ostaje 'destilat' - skuplje i nedostupnije i svoj opstanak duguje entuzijazmu pojedinaca..
Još jedna paralela - kamene kuće po Primorju, Istri i Dalmaciji.. Ista stvar.. One koje su ostale i koje se preurede znaju biti čista perverzija i svojom ljepotom, funkcionalnošću i šarmom zasjenjuju sve moderne tipove gradnje, bez obzira na obzir..
Zato, mislim da se za Balsu ne moraš bojat.. biti će uvijek tu negdje - nikad više ono što je bila kada si bio školarac, ali nebu izumrla..
@hrvojehrvojemi smo negdje na pola puta, kao što Remote kaže - ne spadamo niti u stare p....e, a nismo više niti u 20-im godinama, pa mislim da
bi bio red da nešto u balsi složimo i poletimo, barem da možemo ovima koji sada imaju 20 za nekih 20 kada mi budemo stari p....i bajlat priče o
tome kak je nekad postojala balsa i kak je s njom bilo divno radit...
Čuj, danas sam od Prše preuzeo YAK-a, pa bum slagal.. pa bumo vidli koliko je to precizno ispiljeno.. Ako je ok, onda bum naručio od dečka
189 komada ClarkY rebra dugih 15 cm pa ćemo pravit krila od balse...