Tako mogu i ja biti vrhunski ribić koji zapravo ribu kupuje u ribarnici, a vode ni vidio.
..upravo tako...
Ja u biti nemam ništa protiv momaka koji praše FPV, multije ..'dronove', naravno ako mi ne lete iznad glave.
Većina ljudi sa Frika odgovorni su i rade sa multijima kako i treba!
No tipični "uspaljeni noob" ima oko 25 godina, plus-minus i spreman je platiti xxxx kuna za 'dron'.
Teoretsko znanje, praksa-iskustvo = 0 bodova.
Desilo mi se prije jedno godinu dana, dođem na livadu i vidim trojicu kako praše jednog kvadića.
Izvućem moje igračke, imao sam jednu Kiflu koja se dere jače od Zagija i jednog jadralca za plahutanje po termici. Uočim momke i mahnem im, ipak smo kao, kolege ! Oni ne trzaju !?!?
I tako ja malo urlam sa Kiflom, malo čačkam po zračnim strujama sa jadralcem, tipovi me ne primijećuju, ni mene niti modele.
Kranu nazad, prodju pored mene potpuno nezainteresirano, svi bulje u svoj kvadić, zaigrani kao djeca, razgovaraju međusobno.
Naravno, ništa ih ne obavezuje da me pozdrave ili mi se pridruže, ali hm... sve je to obrazac ponašanja djeteta koje se zaigralo pa ne vidi da mora na većeru i spavanje.
Eto takve infantilne noobčine će nas stjerati u ilegalu i/ili nam nabaciti dodatne troškove u vidu raznih dozvola, osiguranja... ili nam nabaciti dežurne cinkaroše na livadi koji će odmah zvati murju 'da neko leti bespilotne'..pa se ti onda pravdaj sa si sportski/hobby letač a ne 'pilot drona'.
Damir