Pozdrav svima
Sto se tice napona APN-a koji je kod mene dosta odstupao do 5v i pulzirao oko 4,5-4,7v.
Isao sam to rijesiti tako da sam odspojio Power module , zalemeio briku JP2 i pustio napon ubeca od 5.0V na ulaze u APM od motora.
Sve je radilo i napon APM-a je bio oko 4,7V , nakon dizanja napona na ulazu na 5,4V dobio sam da je napon na APM-u 5V - sve radi super bez nekih velikih odstupanja od 5v. Nakon sto sam dodao telemetriju obije diode su pregorile (pojedna na gornjoj i donjoj strani plocice) APM se nije dao upaliti vise.
Odspajanje brike JP2 i vračanje power modula isto nije moglo dovesti da APM ponovno radi.
APM je proradio jedino spajanjem na USB kabel.
Posto nisam imao sto vise izgubiti (sutra moram na more
) probao sam svoju teoriju:
Odspojio sam briku JP2
Kratko spojio ,brikao diodu sa donje strane APM-a tamo di je konektor od telemetrije.
Podesio napon na ubec-u na 5.00V i spojio na APM na +5v +5v i gnd gnd (tamo gdje je inace spojen power module).
Sve radi ponovno
, napon na APM-u postojan i krece se od 4,85v-4,95v sa svim ukljucenim trošilima (telemetrija,rx,gps,..)
Dodavanjem kondenzatora od 4700uF ovom slučaju napokon ima smisla za lagano peglanje napona.
PS.
Dodao sam na s500 FPV, konektore za vise izlaza na 12.00V , senzore od flysky-a temperatura,baro,power 100A,voltage,hub.