Lijep pozdrav Zlatanu i ostalim kolegama!
A da jesam aktivan sam.
I dalje letim što profesionalno i što u klubu, a hvala bogu pomalo i s modelima. Ne nedostaje akcije.
Malo sam se zaželio i gradnje novih stvari iako su svi modeli od početka aktivni, pa sam se prihvatio MiniVipera da se vratim malo u graditeljske vode...
A da, čini mi se da je ovo mala Jurilica, ali sam napravio male preinake. Model je originalno zamišljen samo s jednim eleronom na lijevoj polovici krila, a ja sam ga odlučio staviti na obje polovice s jednim servom preko klackalica u krilu...
Ne sekiram se oko težine jer original je predviđen s Speedom 400 i NiCd baterijama od 800 mA. Moj seting je brusless Robe Roxi i Lipo baterije i manji servoi tako da se ne moram brinuti da ću prijeći maksimalnu predviđenu poletnu težinu od 450 g....
I ranije sam gledao taj model dok je bio u kit verziji od Graupnera, ali evo sada je došao na red... Hvala Outerzoneu na upotrebljivim nacrtima...
Iako model gradim od isključivo materijala i opreme koju sam imao, ugrubo sam izračunao da će me materijal po Pevecovim cijenama koštati manje od 50 kn. Prosjek mi kvari cijena lijepila Ponal Expres iz Mullera....
Foliju za presvlačenje imam iz prijašnjih projekata, tako da me sve skupa košta samo navedeno lijepilo...
Biti ću slobodan staviti još koju slikicu kako projekat bude napredovao....
Lp, I