Nažlost jučer sam imao brutalan pad sa 400m.
Neznam što se točno desilo ,naime prilikom spuštanja sa te visine izgubio sam kontrolu.
U kad sam izgubio kontrolu s quadom on se okrenuo naopačke I poceo padati ,pokusao sam dodat gas,okrenut ga ali nikako.
Veza stanice i FPVa je bila u dometu , kao da sam ga disarmao prilikom spuštanja (po logu se nije disarmao).
Udario je u zemlju naopacke na motore(citavi su) , strgao gps(unistena pločica,sve) i njegov stalak, sve ruke su svinute, u svi propeleri unisteni. Freme se pokazao dobar I u padu , nije puno savinut ali moram napraviti novi jer ga necu moc ispravit.
Sve se brzo odvijao pa pisem sto se desilo po logu (zahvaljujuci kolegi FlyMeToTheMoon) - počeo sam ga spuštati u lotieru sa gasom na nuli ali nije išlo dovoljno brzo pa sam prebacio u stabilize i digao malo gas jer su se motori ugasili, u nekom trenutku kad se okrenuo ja sam dao gas mislim do kraja nebili se okrenuo na normalnu stranu ali nije pomoglo , probao sam i alt hold ali bez pomoći.
U to vrijeme su detektirane ogromne i suprotne Z vibracije.
Mislim da sam cuo motore kako ubrzavaju/vrište kad sam dao gas dok je bio naopacke . S tim sam ga jos vise ubrzo prema zemlji
Posto je bila noc a quad jako osvijetljen izgledalo mi je kao da je pao sa 200km/h u zemlju (sve se odvijao 15km od ZG daleko od ljudi,kuća,auta).
Da li je moguće da se nije mogao ispraviti ?
Da li sam ga ikako mogao slučajno disarmati ?
Kako spriječiti takvo ponašanje?
Par slika:
[attach=1][attach=2][attach=3][attach=4][attach=5][attach=6][attach=7][attach=8][attach=9][attach=10][attach=11][attach=12]