heh, teška su ova vremena. Već se zna pobjednik:
[attachimg=1]
LP,
milan
---
Jeli tko probao kontaktirati BG zbog toga tipa?
Odgledao sam nekoliko tvojih videa, budem ih poklikao još u nadi da pomogne.
Ma, vidi... Cijela ta svar oko BG-a je debilna. Prvo, da Je BG htio poštenu nagradnu igru, onda ne bi stavio 80 000 pogleda kao uvjet za dobitak tog 3D printera. Drugo, zbunjujuće je što se spominju youtube pogledi, pa se ljudi bune što su stavljeni videi stari godinu-dvije. No, BG računa samo one koji su kliknuti na njihovoj stranici, njih nije briga odakle si iščeprakao video niti išta drugo.
Poanta ovog svega je da 'zavoliš' Banggood. Te 'Božićnačarapa', te snapup, te ovakve nagrade, onakve nagrade... jednostavno te žele držati pred ekranom kompjutera što je duže moguće. To im je jeftinije nego platiti reklamu na AdWords-u (razni baneri posvuda, od YT do krajnjih debilnih stranica, pa i šire).
A to što će ti dati kao nagradu 'skupi' 3D printer, to je samo nama skupo. Pitaj ljude koji se reklamirao na AdWords-u koliko košta reklama po kliku. Ja sam osobno dva videa pokušao 'pogurati' u nadi da ću imati više subscribera, no to me koštalo oko 500 kuna za samo nekoliko dana reklamiranja. Zgadilo mi se, jer sam bio prvo uplatio 170 kuna i to je bilo plalnirano da se potroši, no nisam vidio da sam valjda kliknuo na nešto... i onda je cifra bila malo veća. Dosta veća od planirane. Rezultat 'pogurivanja' videa: nula novih subscribera.
Otkako je Go oGle kupio YT, sve se promijenilo - iz jedne ugodne sredine, postalo je strogo poslovno-reklamna kaljakrčka (ovo je valjda srpski izraz, nemam pojma). Ako staviš video na YT i imaš dosta pogleda, YT te voli, jer im je to podloga za reklame, nešto kao novine sa ubačenim reklamama tu i tamo. No ako je tvoj video tako-tako... ništ od toga.
No da se vratim na BG nagrdne igre (pročitaj ponovo). Nagrdne! Prošli video contest - ne zna se pobjednik, najednom se sve stišalo. Nitko nema pojma dali je uopće netko pobijedio i tko.
Ja sam uvijek za poštenu igru - tamo gdje se igra pošteno. A tamo gdje je prljava igra - onda sam za što prljaviju igru, makar to bilo toliko prljavo do apsurda.
LP,
milan
---