Pozdrav Šišmiš i Zbabic!
Pa evo možda sam malo i smiješan s ovim svojim pokušajima ali mislim da je puno veće zadovoljstvo kad napraviš sve sam iz početka prema vlastitim zamislima ili barem po nekom nacrtu pa staviš određeni setup i to poleti.Pa onda eksperimentiraš dok ne dotjeraš stvar da se ponaša približno kako si zamislio...
Što se tiče zagija on je već letio u dvije varijante s uskim i širokim trupom(to je zapravo srednji dio u koji se uštekavaju krila)koji su prikazani u ranijim postovima-ovo je već četvrta varijanta trupa!
Prethodni široki trup je imao neke konstrukcijske nedostatke pa se raspao u zraku,zato sad radim puno čvršće-šperploča, srednja letvica koja spaja krila u sredini i čvrsta bukova letvica na nosu koja spaja vrhove krila.
Istina da će model biti masivniji ali za fpv je možda i bolje da je robusniji ako prilikom leta naiđe na jače udare vjetra.S druge strane troši više energije, mora imati veću brzinu da bi uopće letio ali zato ima dovoljno veliku površinu krila pa je odnos mase i površine dobar(oko 50g/dm2 -pogledati ECALC iz ranijeg posta).
U ranijoj verziji, s širokim trupom,je bio već isproban i trebalo je samo staviti fpv setup ali onda se prilikom zadnjeg leta,kod jednog poniranja s previše gasa,iščupao servo što je dovelo do jakih vibracija,krila su se sklopila a trup puknuo.
Krila su preživjela ali su na par mjesta malo izgužvana i udubljena.Serva sam promijenio i puno bolje učvrstio.
Cilj svega je imati nekoliko platformi-aviona koje ću isprobati da vidim koja koncepcija će dati najbolje rezultate tj. cilj je domet od 30+ km.