Pozdrav Pupo i hvala!
Posvećujem dosta pažnje širmovanju i zaštiti od smetnji jer sam stavio dual konverter koji napaja sve(umjesto dodatne baterije).Da sam stavio bateriju ionako bi trebao još dodatni dc/dc konverter(5V za RX).
Mogao sam uzeti 5V iz ESCa ali to mi se ne sviđa jer on pogoni motor i može se kod većih opterećenja zagrijati pa mi se čini da tih 5V i nije baš tako sigurno.Postoji mogućnost staviti i serijske regulatore koji bi dali
potpuno "čiste" napone ali su oni neekonomični u pogledu potrošnje energije.Naime sav višak napona (npr. 16V-5V=11V)odnosno snage troši se na njemu u obliku topline.To bi čak bilo i dobro po zimi da grije prostor u kojem je smještena elektronika
.Pa onda s obzirom da je taj dual konverter switcherskog karaktera tj."sjecka" ulazni napon frekvencijom od nekoliko desetaka KHz i "transformira" ga (spušta ili diže) na određenu vrijednost tu se pojavljuju svakakve prijelazne pojave i frekvencije koje treba blokirati,smanjiti oklapanjem i umetanjem feritnih toroida koji povećavaju induktivni otpor za te neželjene frekvencije.
Naravno da ja malo i pretjerujem s tim širmovima jer na NOSAČU nisam to sve radio pa svejedno sve klapa.Bitno je da su spojene sve mase i da se stave toroidi i općenito gledati da su sve veze što kraće(bez nepotrebnih petlji) i dovoljnog presjeka žica(pogonski dio).
Što se tiče FPV ZAGIJA sad sam pospojio kablić od senzora struje i napona,GPS prijemnik,pločicu s tipkama za ulaz u meni.Učvrstio sam kamericu(čičak i jedan vijak).Na par mjesta kapnuo sam vručeg ljepila(ispod toroida i kablića).A sad treba još ukopati usb kablove u krila i izdubiti "grobove" za RX i VTX.