100 km u jednom pravcu bi mogao odletjeti već i danas po podne ali bez povratka
. Trebalo bi se samo popeti na neko više brdo, staviti na avion VTx od 1500 mW i samo ravno, dat mu lagani trim za gore i prema Jadranu. Vjerojatno bi dostigao visinu od 2,5km prije Velebita ili krajnjeg kapaciteta baterije a dalje bi jedrio i vjerojatno sletio u more...naravno trebalo bi biti relativno mirno vrijeme...
Drugi način za postići tako velike daljine, reda 100-tinjak km bi bio kupiti neki dobar gotovi model tipa X-UAV Talon ili My Twin Dream koji jedva da imaju 1kg mase (prazni) pa ih nakrcati liio baterijama do krajnje nosivosti a to znači da bi stalo na njih i više od 56Ah tj. oko 3,2kg kako na koji model. Kod mene je situacija obrnuta-model prazan ima već 2300g a batka(21Ah) 1300g
Ali da se vratimo u realnost s prošlog leta:
Prijeđeni put......................................................89,7km
Najveća visina....................................................655m
Vrijeme leta.......................................................106 min.......1,766h
Potrošeno.........................................................16,49 Ah (prema punjaču)
Najveća udaljenost od baze.................................36512m
Prosječna potrošnja..........................................5,44 km/Ah.......0,183 Ah/km
Prosječna brzina.................................................50,8 km/h
Prosječna struja motora........................................9,3 A
Za ovaj let sam stavio prop 11x7 jer bi prema ecalcu trebao biti bolji od 11x6 -evo tablice usporedbe, trebalo bi letjeti prema ovim vrijednostima uokvirenim crveno.
[attach=1]
Yagi antenu sam sad stavio visoko (skoro 6m) i to se pokazalo dobro, jedino sam je skratio jer još nemam dobro mehaničko rješenje za punu dužinu(previše se svija).
Video signale s VRx-ova dovodim do eagle tree diversity kutijice pomoću kvalitetnijih komponentnih video kablova.
[attach=2]
Ovaj put u pripremi je bila i antena za povećanje dometa dragon linka ali nije trebala jer mobius više ne smeta.
[attach=3][attach=4]
Inače kad idem na letenje auto mi je prekrcan i treba mi i više od sat vremena da sve posložim prije leta.
[size=78%] [/size]