Krečem u novi projekt April 14, 2010, 06:30:15 pm Nakon pregledavanja velikog broja aviončića i nacrta odlučio sam se za jedan vrlo atraktivan i zanimljiv i nakon "obrade nacrta krečem sa gradnjom: vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #1 – April 14, 2010, 06:35:11 pm evo i nacrt u pripremi(na gornjoj strani radi usporedbe drveno ravnalo od 40 cm): vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #2 – April 14, 2010, 09:25:58 pm Evo malo više slikica pravog aviončića koji če u pzd gradnju:Keleher Lark vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #3 – April 15, 2010, 12:32:13 am dosta mali i zanjimljiv avion za jdenu osobu,volio bi pravoga imati .jeli to pzd desighn ili obicni ?
Odg: Krečem u novi projekt Reply #4 – April 15, 2010, 08:30:05 am Model će naravno biti prerađen prema mom načinu gradnje i nije mi bitno da bude 100% vjeran originalu , nego da od modela mogu izvući maximum letnih mogučnosti za takvu veličinu, oko 1,2- 1,4 metra raspona krila...inače pravi avion sam imao prilike vidjeti na jednom aeromitingu prije par godina i mogu reći da je svojim programom u zraku oduševio sve ...i tako kad sam ga našao na netu odluka je pala...naravno da će model zadžati oblik originala ali konstrukcija, profil i još neke važne "sitnice" za dobre karakteristike bitće iz mog repertoara...pozdrav vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #5 – April 15, 2010, 10:33:47 am Eto krenulo se, izvukao sam rebra trupa i kobilicu na staromodan način- kopirajući na prozoru i mmogu krenuti u izradu trupa.... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #6 – April 15, 2010, 11:53:06 am Za par sati evo rebra(rebra su od 2x2mm u križ sa godovima) su gotova , provjerena kako sjedaju na svoje mjesto na kobilici .Još treba urezati olakšanja u rebra i ureze za dvije bočne i jednu gornju uzdužnicu i kreće montaža trupa: vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #7 – April 15, 2010, 05:45:56 pm Sa današnjim radovima sam završio ..Ostaje mi sutra "oblačenje "(plankiranje )trupa u 1 mm balzu... a rezultat izgleda za sada ovako: vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #8 – April 15, 2010, 08:40:35 pm sve mi se cini da ce u vasoj maloj skromnoj radionici poceti seriska proizvodnja.Stvarno je ljep avioncic viđao sam ga prije ali se uopste nisam obazirao.bit ce prava spravica.meni jos folia i u VAZDUH
Odg: Krečem u novi projekt Reply #9 – April 16, 2010, 11:05:59 am Evo prijepodnevna zabava je završena , treba radit ručak(žena radi) i evo dokle se stiglo:(na mjesto krila ubačen list balze radi dojma ) vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #10 – April 16, 2010, 11:14:53 am Podsjeti me kad se vidimo da ti predložim novu ideju za završnu sliku aviona (recimo samo trupa).Klepilo me nešto u glavu, mislim da takav avion nisam nikada ni vidio.Ako stignem danas ću probati napraviti uzorak pa ti pokažem. nastavite bičevati posadu dok se ne odobrovolje...............
Odg: Krečem u novi projekt Reply #11 – April 16, 2010, 12:49:32 pm svaka cast je mala rijec......a mozda bi i mogao sutra u zrak ko zna............
Odg: Krečem u novi projekt Reply #12 – April 16, 2010, 04:31:13 pm Evo dvije slike; model izvornika iz šezdesetih godina i današnja samogradnja koja spada u ul avione....neznam koji je privlačniji.... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #13 – April 17, 2010, 12:26:20 pm Stajni trap urađen, kotači na mjestu i sada se može pristupiti završavanju trupa i repnih površina...krila idu u rad kad se završe radovi na trupu... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Krečem u novi projekt Reply #14 – April 17, 2010, 07:05:44 pm Trup je dobio oplatu , sad mogu na montažu repnih površina i obradu trupa, doradu kabine i ostale sitnice... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar