"Svjećica" za nitro motor March 21, 2016, 07:49:40 pm Imam novu glow plug S 81 i po oznaci neznam koje je vrste, dali je hladna, srednja ili topla, izgorila mi je na asp61 pa dok mi dodje iz hobbykinga ako netko zna dali možda odgovara.
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #1 – March 21, 2016, 07:59:22 pm Nisam čuo za tu S 81 svjećicu, ali ako motor radi s njom ok (ne gasi se nakon skidanja grijača, motor radi pod punim opterećenjem), dobra je.Svakako bi bilo najbolje krenuti od nove svjećice, i i što novijeg goriva, jer bi moglo biti muke
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #2 – March 21, 2016, 08:06:44 pm i da, kad se svjećica spoji na grijač, spirala mora biti užarena odmah od početka, a ne od 2. uvojka ili polovice recimo. Eto to bi mogla biti kontrola prije uvrtanja svjećice u motor.
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #3 – March 21, 2016, 08:08:32 pm Riskirao bi ja da se i ugasi motor ali ovaj model još nije bio u zraku pa bih ga najvjerojatnije razbio. Valjda sam dobro odabrao svjecicu mislim da za Asp61 ide topla broj 3 Taiwan sa hobbykinga.
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #4 – March 21, 2016, 08:16:31 pm hot svjećice prema teoriji idu na manje motore, ali to najviše ovisi o % nitra u gorivu. Radio bi tvoj motor bez problema i s tom svjećicom, pogotovo sad dok nisu vrućine i ako letiš s gorivom do recimo 15 % nitra max.Kad budeš naručivao opet tamo jednom, za rezervu kupi neku "medium" ...ja ih koristim...nadžive model s dobro podešenim motoromVažno je da motor radi na bogatoj smjesi. Znači ne smije dostići max broj okretaja. Na taj način ćeš imati dug životni vijek svjećice, a pogotovo motora
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #5 – March 21, 2016, 08:47:35 pm Motor je 9.95 ccmManualGlow Plug RecommendationGlow plugs can make a big difference in performance of your engine.We recommend using a long-reach, hot heat-range glow plug intendedspecifically for two-stroke engines. Do not use a cold heat-range plug.Po ovom mislim da bi mi odgovarala sa hobbykinga 3, dali je ona ok?
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #6 – March 21, 2016, 09:00:12 pm Eto onda, sve su rekli, mada su onda trebali i preporuku za % nitra u gorivu.Da, to je ta.
Odg: "Svjećica" za nitro motor Reply #8 – March 22, 2016, 11:20:48 am uzmi os no 7 svjecicu mos mislit