a ne ne wespen, mi smo ti napredovali...sada imamo gumu

i kukicu za lansiranje...valjda će uskoro i ta pedala tako da će rampa biti u punom pogonu..no, bez Sarage Mirage do sada sigurno ne bi letio..zato, hvala mu velika...hvala i Kobcu koji ga je, čini mi se također nekoliko puta bacao s nasipa...
Inače, počeo sam skalirati miga - nos će mu se produžiti za 12 cm, a i konus će mu dati još koji centimetar. Uglavnom trebao bi pinokiovski narasti do kojih 150 cm. Što se tiče krila, u skali bi bila 75 cm raspona. Dodat ću po 5 cm sa svake strane tako da ipak koliko toliko dobijem na ionako maloj površini. Korijen krila će biti simetričan, a vrh polusimetričan s -2 stupnja. To bi trebalo barem malo pomoći kod brzina slijetanja. Preko stiro krila ide balza 1 mm te 50g staklo. Na vrhu nosa ću od balze napraviti intake lip - zaobljenje koje bi trebalo poništiti ulazne turbulencije. To je poželjno imati i na samoj turbini. Pri tom se performanse dramatično poboljšavaju - i do 30 %. Sadašnja mlaznica je točno 80 mm promjera ali će se ugradnjom thrust tube smanjiti za koji milimetar.
lp
Toni