U međuvremenu dok popravljam elisu reponog rotora Imam par pitanja pa se nadam mi netko može pomoći.
P.S. Slike stižu.
Kako ispravno "trimmati" helikopter? Dosta je nestabilan, ili sam ja prebrz prilikom podešavanja, tj. u hoveru ide svugdje pomalo. Trebam li što raditi, odnosno podešavati na swashplateu?
Kako se zove onaj komad od tvrde pjene, što drži elise glavnog rotora na mjestu pričvrščene uz tail rod? To bi kupio negdje, najvjerojatnije na Bangoodu, pošto imaju najbolje cijene, naravno uz hrpu rezervnih dijelova koje ću sigurno trebati.
Ima li nekakav klub u Zagrebu, na Trešnjevci možda, koji se bavi sa modelarstvom, i di ima ekipe koja leti RC heliće?
Mogu li helikopter trimati u garaži, odnosno koja visina mi je potrebna, da ga ne zakucam u strop? Imam prostor skoro 5x20m visine 2 m cca, gdje bi mogao trimati helić.
Plus, uzeo bi si nekakvu bolju stanicu, koju bi koristio kasnije i za neki ozbiljniji helić, Spectrumi mi se čine malo overkill, a vidio sam ovu za cca 60E: (
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8992__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Receiver_Mode_2_v2_Firmware_.html), koja je generalna razlika između takve i recimo DX6i, osim u cijeni?