Mi smo jednom letjeli s puno paraglidera i nije bilo problema. Oni se uglavnom drže dosta visoko i "lijevo" gledano niz padinu. Mi smo tada nakon polijetanja odlazili u desno i više "vani" tako da im nismo smetali. Naravno letili smo s malim EPP modelima (MPX Panda), s nekim velikim modelima vjerojatno ne bi bilo pametno.
Mi smo na uzletištu Japetić znali letjeti kad su paraglideri na startu, čak smo i realizirali neku vrstu kooperacije: prije nego li oni polete, mi malo sa modelima ispipamo zračne struje i kažemo im kakve su. Onda se mi maknemo , a oni polete. Kada oni "odlete" mi sa modelima ponovo u zrak. Nikada istovremeno u zraku!
A sada, prognostički model Aladin za subotu u regiji Križevci ne predviđa da će vjetar biti brži od 1-2 m/sec. To je premalo za neko suvislo padinsko letenje, čak i za čukce.
Kako je meni danas dan odluke da/ne, jer u petak poslije posla se više ne stignem pripremiti za subotu, morati ću propustiti ovu priliku da se družimo.
Ako idete, želim vam duuuuge letove, a ako i vi odustanete - vidimo se slijedećom prilikom!
Damir