pitanje za brojac okretaja June 06, 2010, 10:58:58 am ovako imam jedan problema pa ako mozda netko ovdje zna..kupio sam si jedan brodski motor mercruiser 1.7 DTI i sada mi nije spojen obrtomjer(brojac okretaja) da li mozda netko zna kako se spaja brojac okretaja jel to ide preko alternatora ili kako???svaka pomoć je dobro dosla hvala
Odg: pitanje za brojac okretaja Reply #1 – June 06, 2010, 12:42:14 pm imaš dva nacina....pra stari nacin je sajla prema bregastoj osovini u glavi motoraa moderni nacin je digitalni brojacon ti se dijeli na onaj stari koji ide sa zamašnjaka gdje imaš indikator GMT koji je ujedno i brojaca modernija verzija je iz kompjutera Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe
Odg: pitanje za brojac okretaja Reply #2 – June 06, 2010, 02:16:01 pm brojac je od volva penta i ja sam citao da se kod diesel motora spaja na alernator..znate li kako?