Pooštravaju izgleda, prošle godine nas je nekoliko modelara sa malo skupljim modelima isto imalo frku na ulazu u BiH, ja sam vozio helikopter i imao sam pripremljen obrazac i popis za privremeni uvoz robe i dobara ali ni to više ne pali, nego jedino po "zakonu" je imati ATA karnet koji nam je suludo vadit za sudjelovanje u ovom slučaju je bio RC Openfly Zalužani, imao sam i pozivnicu organizatora, teoretski mi nisu mogli ništa osim tupiti o tome da me ne mogu pustiti s time jer nemam ATA karnet a ja njima o tome da ne idem raditi nego sudjelovati na izložbi i airshowu i da je sve neprofitabilno te mi je suludo davati toliko novac za vađenje ATA karneta... I tako jedno pola sata, kroz to vrijeme ulazio je i jedan tamburaški sastav sa full glazbenom opremom koji je vjerojatno išao na neku gažu u BiH, ali bez dužeg zadržavanja i bez ATA karneta ali sa 10 eurića.
Budući da sam tu sad već bio izgubio neko vrijeme odlučio sam da svejedno neću podmičivati nebi li me pustili, na kraju je popustio i rekao da idem.
Nema veze što tamo nisi imao račun, to spada pod tvoje osobne stvari, a ako baš i dođe do frke bitno je onda da možeš dokazati da je to tvoje i tada ti zaista ne mogu ništa osim ako postoji opravdana sumnja (za to što pišeš da te terete) da si išao s namjerom napraviti kazneno ili terorističko djelo, a ako igraju na tu kartu kada vide dron ili neku letjelicu onda im je stvarno voda u ušima.