Imao sam sreću da mi je Djed Mraz ove godine donio malog Bambija P1S sa AMS pod bor ( da, malo je uranio, ali valjda ima puno toga za obići pa je ranije krenuo
). Djedica je rekao da ga je taj Bambi sa AMS izašao cca 800€ na akciji koja je bila dugo do sada ( mislim da je sada to skuplje nekih 40€). Bez AMS, znači da se usporedi s ovom Prusom gore je koštao 550€.
Od kada ga imam zaboravio sam što je bed leveling ( Bambi nema ni kotačiće ispod beda za niveliranje), Z=0, frustracije zbog odljepljivanja uratka sa površine za ispis, začepljivanja nozzle ( pogotovo nakon promjene filamenta PLA/PETG), a uratci ispadaju zadivljujuće dobri. Uz 4 različita filamenta koja sam stavio u AMS, ne moram ni mijenjati ih, već samo printeru kažem sada printaj s ovim, sada s ovim i AMS otvaram tek kada ga usfali. MicroSD karticu sam izvadio iz Bambija samo jednom na početku samo da vidim da li je u printeru, USB ne koristim jer mi ne treba, sve zadatke i podešavanja vršim preko WiFi direktno sa kompa.
Sad, ovo gore sam napisao iz razloga što mi je zbilja ( barem zasada) teško zamisliti razlog zašto bih dao 2x više novaca za tu PRUSU ( nesumljivo vrhunsku) u kitu, odnosno skoro 3x za komplet ( Bambi je takav došao, nisam morao ništa sastavljati). PRUSA glasi kao lider u toj branši, ali kao što je pupu rekao, malo su se uspavali, a kinezi jako odskočili. Bit će im teško probijati tržište s ovakvim cijenama.
samo zemlja je granica....