Skip to main content

Topic: Sebart Angel S50 (Read 112 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sebart Angel S50

Da malo oživimo forum u novoj godini  :D
Na stolu ili bolje rečeno na podu u dnevnom boravku se našao Sebart Angel S50.
Angel mi je posebno drag jer mi je to bio prvi ozbiljniji i prvi akrobatski model s kojim sam nastupao na natjecanjima u Hrvatskoj i Sloveniji. Taj model je na kraju završio na stablu (malo sam se previše opustio s tim modelom) i krenuo sam ga popravljati (treba još par popodneva uložit), ali onda su došli drugi modeli, pa fakultet u drugom gradu, pa se na kraju oženio u trećem gradu i tako palo modelarstvo u zaborav jedno 10 godina...

U međuvremenu sam za vrijeme fakulteta kupio još jednog Angela, tamo negdje 2018. i taj model je stajao ne sastavljen do pred pola godine. Prvi Angel je bio elektro i to 6s, a za novog Angela sam se odlučio da će mi to bit ulazak u svijet glow pogona. Zadnje sam letio veće modele sa 50-55cc motorima (i sad jednog spremam), ali htio sam probati i manji model s IC motorom.

Uglavnom, trenutno stanje Angela je da je skraćen motor box da može prihvatit Saito FA82, montirani su svi servo motori osim gasa, 3D isprintani su nosači za tank od goriva i receiver, probno je montiran motor i danas sam otvorio oplatu s donje strane trupa za izradu "tunela" za ispuh.
Plan mi je model završit kroz 10tak dana, ali maiden će čekati toplije vrijeme.
Zasad u prilogu par slika prvog Angela i trenutnog stanja novog Angela. Sutra ću malo više poslikati i napisati koju informaciju više.

I naravno inspiracija za glow konverziju: http://www.youtube.com/watch?v=2BxVp4miFYc
FrSky Horus X10
Extreme Flight Extra 300 88",2x SebArt Angel S50e,SebArt Katana S30e,NPM Yak 54,Piper PA 38,Cessna 747,Protech Alpha 180,Align T-Rex 450 V2